Dit is eigenlijk een perfect receptje voor iedere dag! De kip in bladerdeeg is lekker easy en zo in elkaar geflanst.

Serveer de kip in bladerdeeg met een grote sla of gegrilde groenten. Kom je om van de honger? Maak er dan 2 per persoon. Anders zou je aan eentje wel genoeg moeten hebben.

Kip in bladerdeeg (4 personen)

– 4 vellen bladerdeeg;

– 2 kipfilets;

– 3 eieren;

– 4 el crème fraîche light;

– 1 el sambal;

– (pikante) kipkruiden;

– (pikant) paprikapoeder;

– grote zak sla;

– 1 komkommer;

– bakje kleine tomaatjes;

– 1 el witte wijn azijn;

– olijfolie;

– 1 1/2 el yoghurtmayonaise;

– 2 el (grove) mosterd;

– honing naar smaak;

– peper & zout; en

– 4 muffinvormpjes.

Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat even ontdooien. Snijd de kipfilets in zo klein mogelijke blokjes en marineer met de sambal, 1 el kipkruiden, 1 el paprikapoeder en ongeveer 1 el olijfolie. Laat de kip 15 min in de ijskast marineren. Zet ondertussen de oven aan op 200 graden en vet de muffinvormpjes in met een beetje olijfolie.

Na 15 min bak je de blokjes kip in een koekenpan (extra olijfolie is niet nodig). In een bakje meng je daarna de eieren, crème fraîche light en de (gebakken) kip. Vouw in elk muffinvormpje een vel bladerdeeg en verdeel het kipmengsel over de vier muffinvormpjes. Lekker easy he? Zo, nu hoef je alleen nog maar de muffinvormpjes in de oven te schuiven. Het duurt ongeveer 20 min voordat de kip in bladerdeeg klaar is.

20140113-164241.jpg

Snijd tijdens het wachten op de kip in bladerdeeg de komkommer door de helft en in halve maantjes. Was de tomaatjes en snijd deze ook door de helft. Als laatste ga je aan de slag met de dressing. Meng hiervoor de witte wijn azijn, 2 el olijfolie, yoghurtmayonaise, (grove) mosterd, honing en breng op smaak met peper & zout. Mmmmm, ik houd van deze dressing! Meng de dressing door de komkommer en de tomaatjes. Meng de sla pas vlak voor het opdienen met de rest om “slappe sla” (brrrrr) te voorkomen.

Okido, nu moet de kip in bladerdeeg wel zo’n beetje klaar zijn. Haal de kip uit de muffinvormpjes en leg op een bord met een flinke schep sla. Enjoy!

20140113-164404.jpg

20140113-164355.jpg