Wie houdt er nou niet van Beef Wellington? Ik in ieder geval wel. Je maakt het alleen niet zo snel iedere dag. Nu bedacht ik deze variant op de Beef Wellington, zodat je doordeweeks toch een beetje extra kan genieten. Thol en ik hebben echt genoten van dit overheerlijke recept en je draait het een stuk makkelijker en sneller in elkaar dan de originele Beef Wellington.

Ik was helaas pancetta of spek vergeten te kopen. Je kan namelijk ook nog een laagje spek/pancetta om de tartaar/gehakt heen rollen voordat je een pakketje van het bladerdeeg maakt.

Je zou het trouwens ook gewoon een groot saucijzenbroodje kunnen noemen, maar ik noem het de Mini (minced) Beef Wellington. Klinkt mij een stuk beter in de oren! Ik eet de Mini (minced) Beef Wellington lekker met sla en de dressing van mijn omi. Geloof me deze dressing is echt een winstpakker. Ik heb me best moeten doen om alles goed af te meten. Normaal gesproken maak ik de dressing uit de losse pols. Blijf bij het maken van de dressing lekker proeven. Ik houd ervan als de dressing niet te zoet is, maar goed smaken verschillen hè?

Eerst het recept van de Mini (minced) Beef Wellington daaronder staat het recept van de dressing.

Mini (minced) Beef Wellington ( 4 personen)

– 4 tartaartjes of 400 gr. rundergehakt;

– 8 vellen bladerdeeg;

– 1 eigeel;

– 1 grote sjalot;

– 1 knoflookteen;

– 50 gr. geraspte Parmezaanse Kaas;

– paar druppels Tabasco;

– 1 tl. Worchestersaus;

– 1 el sambal (mag meer naar smaak);

– 1 el mosterd;

– beetje bloem; en

– peper & zout.

Haal de vellen bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 gr.

Pel en snipper de ui en pers de knoflookteen uit. In een bak meng je de tartaartjes/gehakt met de ui, knoflook, mosterd, tabasco, sambal, Worchestersaus en de geraspte Parmezaanse kaas. Heel, heel goed kneden en verdeel daarna het tartaar/gehaktmengsel in 4 gelijke delen.

Bestrooi het keukenblad met een beetje bloem, zodat de vellen bladerdeeg niet blijven plakken. Kluts met een vork het eigeel in een bakje. Rol het gehakt in een langwerpig vorm, maar zorg ervoor dat het nog wel op het vel bladerdeeg past.

Leg de tartaar/gehaktrol op een vel bladerdeeg en leg er een vel bladerdeeg overheen. Druk de randen van de vellen op elkaar en snijd het overgebleven bladerdeeg weg. Druk de randen extra aan met de tanden van een vork voor een leuk motiefje. Met een mes kerf je drie strepen op de bovenkant. Zorg ervoor dat dat je niet helemaal door het bladerdeeg snijdt.

IMG_8081[1]

Bestrijk de pakketjes bladerdeeg met het eigeel. Leg de pakketjes op met bakpapier bedekt ovenrooster. Doe de pakketjes voor max 20 min in de oven en zorg dat de bovenkant mooi goudbruin wordt. Heb je tartaartjes en heb je die liever een beetje rood van binnen, dan zou ik uitgaan van 15 min.

Smikkelen maar!

Mini (minced) Beef Wellington

IMG_8082[1]

Omi’s sladressing

– 2 el olijfolie;

– 1 el balsamicoazijn;

– 1 1/2 el yoghurtmayonaise of mayonaise light;

– 1/2 el mosterd;

– 1 tl. honing /suiker;

– zak jonge bladsla;

– 6 tomaten;

– halve komkommer.

In een bakje meng je eerst de olijfolie met de balsamicoazijn. Daarna voeg je de mosterd en de yoghurtmayonaise toe. Goed blijven roeren, totdat het een glad mengsel is geworden. Voeg als laatste de honing of suiker toe. Even proeven en mmmmm een winstpakker toch?

Was de tomaten en snijd in dunne plakjes of kleine blokjes. Verwijder de schil van de komkommer en snijd ook in dunne plakjes of kleine blokjes. Meng de dressing eerst met de tomaten en de komkommer. Voeg als laatste de sla toe en husselen maar. Ik houd niet van teveel dressing, dus ik gebruik nooit alle dressing. Heb je wat dressing over? Geen probleem, want dan kan je morgen weer genieten!

IMG_8083[1]