Je kan de week eigenlijk nooit verkeerd beginnen met een soepie. En zeker niet als het om een preisoep met Parmezaancroutons gaat! Mocht je gisteren een beetje een rocky start hebben gehad, no worries, eindig vandaag dan met deze preisoep en alles is week ok. Klinkt misschien erg opportunistisch, maar het is een verdomd lekker soepje. De Parmezaancroutons die in de soep drijven maken het feestje af. Ik heb er 3 per persoon gerekend, maar als je slim bent maak je van het hele brood deze croutons. Yum!

Preisoep met Parmezaancroutons (4 personen)
– 2 preien
– rode ui
– knoflookteen
– 6 sneetjes zuurdesem- of speltbrood
– 100 gr Parmezaanse kaas
– 250 ml kookroom
– groentebouillonblokje
– peper & zout
– olijfolie

Pel en snijd de knoflook en rode ui in stukken. Was de prei goed en snijd in ringetjes. Verwarm de oven voor op 200 gr.

Verhit een scheut olijfolie in een soeppan en fruit hierin de rode ui, knoflook en prei. Verkruimel na ongeveer 3 min het groentebouillonblokje in de pan en vul met heet water, totdat alles net niet onder water komt te staan. Breng het geheel aan de kook.

Druk ondertussen met een steekring of glas minimaal 12 rondjes uit de binnenkant van de boterhammen. Rasp de helft van de oude kaas en verdeel over de rondjes. Schuif de croutons van oude kaas in de oven.

Als de soep zo’n 15 min heeft gekookt voeg je de kookroom toe en de overgebleven geraspte oude kaas. Pureer de preisoep met een staafmixer. Breng op smaak met peper & zout.

Haal de croutons uit de oven en verwarm de soep nog even kort op. Schenk de preisoep in de soepborden en verdeel de croutons.

KMA002