Je kan je social media tegenwoordig niet meer openen zonder een foto tegen te komen van iemand die op Ibiza vertoeft. Van ravers, tot families, yogi’s of natuurliefhebbers tot jij en ik. Ibiza is HET eiland om vakantie te vieren. Ibiza heeft voor iedereen van wils. De beste discotheken, lekkerste restaurants, luxe beachclubs, maar ook hippiemarkten en idyllische strandjes. Perfect voor een eerste uitstapje zonder de kleine Max en manlief.

Sinds dit jaar vliegt Easyjet op Ibiza, zo kan je voor een top prijs naar het eiland vliegen. Daarnaast zijn de vliegtijden bijzonder fijn. Je vliegt namelijk einde middag heen en begin van de avond weer terug. Voor mij was het ideaal. Zo vertrok ik eind juli met Easyjet naar Ibiza, een vliegreis van slechts een kleine 2,5 uur. Van de Nederlandse winterse zomer naar een strakblauwe lucht met zon.

img_0132

Eenmaal aangekomen stond vriendin Char mij op te wachten. We reden naar het huis waar zij met haar familie een week verbleven en waar ik een paar dagen mocht vertoeven. Eenmaal aangekomen zakte de zon langzaam achter de horizon, stond er een glas ijskoude wijn klaar en werd de bbq aangestoken. Wat een heerlijk begin. In totaal verbleef ik 3,5 dag op Ibiza en we hebben van elke minuut genoten. Hierbij mij tips en must do’s voor als je binnenkort naar Ibiza gaat.

img_0123img_3499img_3277

Wist je trouwens dat Ibiza ideaal is voor de nazomer? In september is het weer nog perfect en zijn de temperaturen eigenlijk nog aangenamer dan hoogzomer. Boek maar snel een ticket, want tot 1 oktober vliegt Easyjet op Ibiza. Kan je gelijk de closing parties meepakken.

Vergeet niet dat je vrijwel alles moet reserveren. Wees hier dan ook zo snel mogelijk bij. En oh huur een auto, dat heb je wel echt nodig om alle plekjes te kunnen ontdekken.

Strand
El Chiringuito: ook DE plek om heerlijk te lunchen

img_3515img_0131
– Cala Bassa: echt een familiestrand. Wil je gaan voor een privé strandbedje huur er dan eentje bij CBBC (zie hieronder), waar je meteen een heerlijke vis met zoutkorst eet.

img_0128

Eten
Heart: waanzinnige plek met acts tijdens het eten en daarna wordt het een club en kunnen de voetjes van de vloer

img_0125img_3330
Cala Bassa Beach Club (CBBC): huur een bedje en geniet van een lekkere lunch

img_0135img_3497
La Paloma: eten onder de bomen

img_0122img_0121
Beachhouse
Jockey Club

To do:
– Op zondagochtend naar de (hippie)markt in San Joan (vergeet Las Dalias dit is veel beter)
– Een dag met de boot naar Formentera

img_3275