Wow!Wat een feest, op de eerste dag al meer dan 245 volgers via de Facebookpagina The Lion Kitchen. Zie https://www.facebook.com/TheLionKitchen?notif_t=page_new_likes! Echt super leuk nieuws, dit geeft mij een enorme boost om zo door te gaan. Als dank hiervoor een extra blogpost!

HEALTHY H2O

Dat water drinken goed voor je is weet zo langzamerhand iedereen wel, maar dat je water nog gezonder kan maken jammer genoeg niet. Zelf drink ik eigenlijk de hele dag door water of groene thee. Ik probeer plat water af te wisselen met bruisend water, maar toch ben ik het af en toe helemaal zat. Daarnaast heb ik (helaas) een grote verslaving aan Coca Cola light. Ik weet het, ik weet het, maar ik kan heel eerlijk gezegd (bijna) niet zonder! Afschaffen gaat mij te ver, maar misschien kan het minderen geen kwaad. Ik dwaal af, terug naar het drinken van water!

Zeker in warme dagen zoals vandaag is het belangrijk om veel water te drinken. Zorg er in ieder geval voor dat je altijd een flesje water bij je hebt en drink minimaal 1 1/2 liter water per dag. Een tip om wat extra beweging te krijgen, voor de werkende onder ons, is het hebben van een glas water op het bureau in plaats van een flesje. Elke keer als het glas namelijk op is word je gedwongen om een kleine wandeling te maken naar de kraan en zo strek je meteen even goed de benen.

Benodigdheden voor een grote kan Healthy H2O:

  • 1 grote kan (die in de ijskast past);
  • 1 grote bos munt;
  • 2 limoenen;
  • 1 stuk gember (ongeveer je duim);
  • Optioneel: een halve komkommer.

Was de munt, de limoenen en eventueel de komkommer grondig. Pak een grote kan en vul deze met koud water. Verwijder de schil van de gember en snijd deze in 4 delen. Doe alle ingrediënten in de grote kan en laat het intrekken. Ik maak het water vaak ’s avonds voordat ik ga slapen. De volgende ochtend is het water heerlijk op smaak. Vul een klein flesje hiermee en neem het mee naar werk, zo probeer ik ook mijn craving naar cola light te voorkomen (wat helaas dus niet lukt maar dat daargelaten). Ik noem dit overigens mijn Detox-water vanwege de ingrediënten die er worden gebruikt.

Waarom munt, limoenen, komkommer en gember? Allereerst hebben munt en gember onder andere een goede werking op de darmen en de maag. Limoenen zijn goed voor je stofwisseling en komkommer heeft een vochtafdrijvende werking. Kortom, alles bij elkaar goed voor een beetje dagelijkse detox!