Ok ik moet wat bekennen ik heb al zeker 100 keer quinoa gegeten, maarrrr nog nooit zelf gemaakt. Nu quinoa opeens booming is kan ik natuurlijk niet achterblijven!!Dus hier is de allereerste versie van mijn quinoa!!Super snel en gezond…

Nomnom Quinoa (4 personen)

– 200 gr. quinoa;

– 1-2 courgette;

– 250 gr. gekleurde tomaatjes;

– 1 el Ras El Hanout;

– leftover tzatziki;

– 1 rode ui;

– 1-2 teentjes knoflook;

– 150-200 gr. feta;

– 1 groentebouillonblokje;

– kokosolie;

– peper & zout.

Quinoa

Spoel de quinoa af (zeker al je biologische gebruikt) met koud water en laat uitlekken in een vergiet. Quinoa is namelijk bedekt met een dunne laag Saponine dat een bittere smaak kan afgeven. Zet een ruime pan met water op en breng deze met een groentebouillonblokje aan de kook.

Snijd daarna de ui en de knoflook zo klein mogelijk. Was de courgette en de tomaatjes. Snijd de courgette in kleine blokjes en de tomaatjes in vieren. Als het water kookt, doe hierin de quinoa en laat het voor ongeveer 10-15 min koken. Af en toe gewoon even checken of de quinoa al gaar is. Giet de gekookte quinoa wederom in het vergiet en laat uitlekken.

Als laatste verhit wat kokosolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg daarna een eetlepel Ras El Hanout toe bak dit ongeveer een minuutje mee en voeg daarna de blokjes courgette toe.

Pak een grote bak en meng hierin de courgette met de quinoa. Leg op een bord de quinoa met de courgette en daar bovenop de gekleurde tomaatjes. Brokkel de feta hier overheen en maak af met wat leftover tzatziki!!Nomnomnom en smullen maar..

En zeg nou zelf een kind kan de was doen toch?

Heerlijk met Healthy H2O