Forno buiten

Restaurant Forno

Vanaf dag 1 ben ik niet weg te slaan uit Forno en zelfs na 6 jaar ben ik er nog steeds niet op uitgekeken. Vorige week was het oorspronkelijk plan dat mijn vriendinnetje Char bij mij thuis kwam eten. Alleen met een doodzieke vriend thuis was dit niet de meest handige optie. De oplossing was echter snel bedacht namelijk Forno! Helemaal gezellig, want Manou en Tamara waren aan het werk. Als extra verrassing schoven vriendin Fleur, mijn broertje Wout en zijn vriendin Syl ook aan om een hapje mee te eten.

IMG_5515[1]

Het was wederom weer heerlijk. Bij Forno krijg je sowieso altijd een mandje zelfgemaakt brood met olijfolie en een karaf water. Onbegrijpelijk overigens dat niet elk restaurant deze service heeft, maar goed. We begonnen meteen met een fles van mijn lievelings rosé prosecco. Mmmmmm!

Menukaart

Als “voorafje” deelden we de bol buffelmozzarella met crostini en het Forno plankje met ingemaakte groenten. De buffelmozzarella was romig en vol van smaak en de crostini lekker dun en knapperig. Het Forno plankje bestond uit chorizo, parmaham en coppa di Parma. De ingemaakte groenten erbij waren een verrassend lekkere combinatie. Dat recept wil ik wel hebben voor thuis!

Na gesmuld te hebben van het “voorafje” hebben we allemaal een hoofdgerecht gekozen. Wout ging voor de Saltimbocca van parelhoen en Syl nam de gebakken schol. Als ik uiteten ga deel ik het liefst altijd zoveel mogelijk met iedereen, zo kan ik namelijk meer gerechten proeven. Gelukkig denken Char en Fleur hier precies hetzelfde over. Wij deelden de carpaccio (die staat helaas niet op de kaart, maar misschien als je lief lacht kan de keuken deze maken),de pizzetta Forno en de pizzeta tartufo. Een pizzeta is niet anders dan de gewone pizza, maar dan een slag kleiner. Tot de laatste kruimel hebben we alles opgegeten.

Ik kan niet anders concluderen dan dat Forno van mij een dikke 10 krijgt.

Restaurant Forno – Rhijnvis Feithstraat 43 – Amsterdam – 020 618 7415

Website

Forno eten

Wij konden nu heerlijk buiten zitten, maar hier een impressie van binnen.

Binnen 1

Binnen 2