Al vanaf dat ik klein ben eet ik het liefst elke dag wat anders. Twee keer achter elkaar hetzelfde eten is dan ook niet echt mijn ding, maar eten weggooien ook niet. Vandaar dat ik van leftovers wat nieuws probeer te maken. Vorige week heerlijk gebarbecued en uiteraard was het vlees allemaal op, maar bleven er een aantal groentenspiesen en groene asperges over. Daarnaast lag er nog mozzarella in de ijskast en vond ik een verdwaald stuk stokbrood. En tadaaaaa kleine broodpizza’s zijn geboren. Dit recept kan natuurlijk ook perfect met alle overgebleven gegrilde of  bijvoorbeeld gewokte groenten.

Lazy Leftovers I

Lazy Leftovers (deze keer voor 2 personen meer leftovers waren er niet)

– Oud stuk stokbrood ongeveer de helft;

– Overgebleven groenten;

– 1 grote bol buffelmozzarella (of bijvoorbeeld geitenkaas, feta, parmezaan, nou ja welke kaas dan ook);

– Peper en zout;

– 1 knoflookteen;

– hakomolen/blender/keukenmachine.

Verwarm de oven op 175/200 graden. Laat de mozzarella uitlekken op een vel keukenpapier. Doe de overgebleven groente in de keukenmachine en maal de groente zo fijn als je zelf wilt (ik geef de voorkeur aan iets grovere structuur).  Snijd het stokbrood open. Wrijf de knolook over beide binnenkanten en beleg met de overgebleven groenten “tapenade”. Breng op smaak met peper en zout. Als laatste scheur (is gewoon lekkerder dan snijden) de mozzarella in stukken en verdeel over beide kanten. En hup de oven in totdat de mozzarella gesmolten is.

Dit is natuurlijk maar een voorbeeld en afhankelijk van de hoeveelheid overgebleven groenten kan je natuurlijk veel meer maken. Denk ook aan om de groente even op te bakken met een uitje en knoflook en lekker met pasta en beetje parmazaan. Of meng door de couscous of quinoa. Kortom, think outside the box en je hoeft je leftovers niet meer weg te gooien!

Lazy Leftovers II

Lazy Leftovers III

Lazy Leftovers IV

Lazy Leftovers V