Door mijn oude huisgenootjes word ik altijd Seeser (spreek je uit als Ceasar) genoemd. Het leek mij daarom een goed idee om de beroemde salade in een The Lion Kitchen jasje te stoppen en het naar mijn echte naam te vernoemen. En voil√° daar is de Seeser Salad. Overigens toevallig ook de lievelingssalade van mijn vriend. Jaja, zelfs mannen kan je blij maken met deze salade. En met dit bloedhete weer helemaal perfect.

Ik gebruik altijd biologische kipfilet, maar omdat dat zo waanzinnig duur is gebruik ik 1 kipfilet voor 2 personen. Ik krijg altijd te horen “huh, dat is toch veel te weinig”, maar nee dat is echt meer dan genoeg. Snijd de kipfilet gewoon in hele dunnen plakken of kleine stukjes en je gaat verbaasd zijn hoeveel het uiteindelijk is. Kortom, ga voor kwaliteit en niet voor kwantiteit!

Seeser salad (4 personen)
– 2 zakken salade (officieel natuurlijk Romaine sla, maar ik gebruik gewoon babysla);
– 2 biologische kipfilets;
– 150 gr. Parmezaanse kaas;
– 4 eieren;
– 1 1/2 el sambal;
– 1 el pikante paprikapoeder (eventueel ook nog wat pikante kipkruiden als je die in huis hebt);
– 1 knoflookteen;
– 1/2 el worchestersaus;
– 1 el witte wijn azijn;
– 3 el olijfolie
– 1 el yoghurtmayonaise;
– 1/2 el mosterd;
– snufje steviapoeder;
– peper & zout.

Snijd de kipfilets in hele dunne plakken. Meng de gesneden kipfilets met de pikante paprika, 1 el olie, sambal en eventueel de pikante kipkruiden. Ik houd van pittig, mocht dit voor jou niet het geval zijn, neem wat minder sambal. Laat 25 min marineren in de ijskast.

Seesers Salad II

Zet een pan met water op en breng het water aan de kook. Verwarm de oven op 180 graden. Ondertussen ga je aan de slag met de dressing. Ok, ik moet even eerlijk bekennen mijn dressings zijn nooit, maar dan ook nooit hetzelfde. Ik doe het op gevoel en heb geprobeerd het af te meten voor jullie maar blijf proeven en voeg wat meer toe als je wat mist. Onthoud wel altijd de verhouding 2 el olie op 1 el azijn, voor de rest is het een kwestie van smaak. Maak de knoflook zo klein mogelijk en meng met de olie, witte wijnazijn, worchestersaus, yoghurtmayonaise en mosterd. Proef de dressing en indien deze wat zuur is voeg wat steviapoeder toe.

Rasp de Parmezaanse kaas. Bedek het ovenrooster met bakpapier en bestrijk heel licht met wat olie. Maak hoopjes van de Parmezaanse kaas, maar niet te dik. Je moet er 8 koekjes van kunnen maken. Zet de hoopjes Parmezaanse kaas in de oven. Het duurt ongeveer 8 min, maar dit kan per oven overschillen dus houd het goed in de gaten. Ze zijn klaar als ze er goudbruin uitzien.

Seesers Salad III

Grill de kipfilet in een grillpan. Er zit al olie in de marinade dus je hoeft geen extra olie te gebruiken. En leg de eieren in de pan met kokend water. Tip! Gebruik hiervoor een lepel en laat de eieren in het water glijden. Kook de eieren max 6 min. Op de foto was ik de tijd vergeten en zijn ze eigenlijk te hard grrrr!

Seesers Salad IV

Als de Parmezaanse koekjes klaar zijn, laat deze even afkoelen voordat je ze van het rooster afhaalt. De kip moet nu ook zeker klaar zijn en zet het vuur uit. Giet de eieren af, laat ze schrikken met koud water en pel ze. In een grote bak meng je eerst de salade met de dressing. Leg de salade op vier borden en maak af met de eieren, kip en Parmezaanse koekjes! Nomnom genieten maar…