Afgelopen december/januari heb ik 3 weken met mijn vriend door Zuid-Afrika gereisd. Naast het gegeven dat het echt één van de mooiste en meest fascinerende landen is waar ik ooit ben geweest, is het eten daar goddelijk. Als ik daar ga wonen word ik ongetwijfeld tonnetje rond haha. Owh het braaien en de heerlijke wijnen. Nou goed ik dwaal af, jullie begrijpen mijn punt wel.

Waar ik eigenlijk naar toe wil, is dat ik zodra ik in het buitenland ben op zoek ga naar tijdschriften die te maken hebben met eten. Ook uit Zuid-Afrika heb ik een aantal tijdschriften meegenomen. Dit gerecht is geïnspireerd op één van de recepten uit die tijdschriften. Het gerecht zelf is meer Aziatisch, maar echt zo lekker dat je moet oppassen dat je niet je vingers erbij opeet.

Het vervelende is dan ook dat ik deze keer  vergeten ben een foto te maken van het resultaat, maar meteen ben aangevallen!Ik nodig hierbij iedereen uit om foto’s van jullie resultaat te maken om de blog aan te vullen.

Oh ja, dit recept is zo makkelijk en simpel dus ideaal om de week mee te breken!

Asian Cups

– 200 gram rundergehakt;

– 1 rode peper;

– 1 el vissaus;

– 2 el sojasaus;

– 1/2 el sesamolie;

– 1 knoflookteen;

– 1 stuk gember ter grootte van je duim;

– 1 stuk kropsla (ik gebruik geen ijsbergsla, dat rolt namelijk minder lekker);

– bakje romaatjes;

– 150 gr. peen julienne (oftewel gewoon ordinaire geraspte worteltjes);

– peper & zout;

– kokosolie.

Optioneel

– verse koriander (mijn vriend houdt daar niet echt van, vandaar nu geen koriander);

– gekookte vermicelli (150 gr), wraps (dan wel volkoren) of Arabische wraps (die had ik nu toevallig voor mijn vriend nog over);

– Chilisaus / Shiracha saus / overgebleven tzatziki.

Snijd de gember, Spaanse peper en knoflook heel fijn. Verhit een pan met kokosolie en bak hierin allereerst de fijngesneden gember, knoflook en Spaanse peper. Pas weer op dat het niet aanbrandt! Rul het gehakt totdat het gaar is en blus af met de vissaus, sojasaus en de sesamolie. Laat even rustig pruttelen op laag vuur en blijf af en toe even roeren.

Asian cups I

Haal de bladeren van de kropsla af en zorg dat ze zo heel mogelijk blijven. Was de bladeren en droog ze met een theedoek of een slacentrifuge. Snijd de romaatjes in hele kleine blokjes.

Leg de slabladeren op een bord en doe het gehakt, de tomaten en de peen julienne in kleine bakjes. Dit gerecht moet je verplicht met je handen te eten!!Dus pak een blad, vul met al het lekkers dat op tafel staat en knoeien maar!

Asian cups II

Zo hoort het er ongeveer uit te zien…

Bron: Food&Home Entertaining
Food&Home Entertaining

Optioneel 

Hierbij voor de man wat extra overgebleven Arabische broden en nog wat leftover tzatziki.

IMG_5965[1]