Van Mechelen I

Sinds 2,5 jaar woon ik randje Oud-West, Oud-Zuid en de Baarsjes en deze buurt wordt steeds leuker en leuker. Op de Amstelveenseweg, de Overtoom en alle achterliggende straatjes schieten nieuwe restaurants en café’s als paddenstoelen uit de grond. Zo ook Stadscafe Van Mechelen, voorheen een garage en nu een echt bierlokaal. Van Mechelen staat ook wel bekend als het broertje/zusje van restaurant Gent aan de Schinkel, dat zo’n 250 meter verder is gevestigd. Nauwelijks geopend of ik stond al te drammen om een kijkje te kunnen nemen. Na menigmaal borrelen en ´s avonds eten, was nu de lunch aan de beurt, met aan mijn zijde mijn “kleine” broertje Wout.

De borrelhappen waren al top en bij het diner te lekkere dunne frieten, maar hoe is de lunch?

Beetje brakkig op de zondag besloten we gezellig te gaan lunchen. Wout is net zoals ik verslaafd aan lekker eten! Lunchen gaat bij ons dan ook gepaard met een lekker glaasje wijn (mijn lievelings bij Van Mechelen is de Lista Negra Reserva) en in dit geval voor Wout een biertje (de Mort Subite Witte Lambic).

Tot voor kort wilde Wout liever niets delen, maar gelukkig kan ik hem sinds kort overhalen en zo ook deze keer. We kozen voor de tosti jong belegen Beemster en bonte Bentheimer en een broodje Rosbief van Blonde d’Aquitaine entrecote. De tosti is gemaakt van lekker dik boerenbrood en goed belegd. Dit geldt ook voor het broodje rosbief, met super lekkere saus en een knapperig broodje.

Van Mechelen IV

Van Mechelen V

Er heerst daarnaast een goede sfeer met leuke bediening en de ruimte is groot en overzichtelijk. Er is meer dan genoeg plek om bij te kletsen aan één van de vele tafeltjes, aan de bar of de tafeltjes buiten (er is alleen helaas geen zon). Van Mechelen is dus niet alleen top om te gaan eten, maar ook voor een borrel na werk, de vrijmibo of in het weekend.

Kortom, een goede aanwinst in de buurt.

Van Mechelen – Sloterkade 96-97 – menu

Hier nog een kleine impressie van Van Mechelen:

IMG_6007[1]

Van Mechelen III

Van Mechelen VI

Van Mechelen VI