Zoals jullie misschien al op Facebook hebben gezien, was ik afgelopen zaterdag weer even terug bij Forno. En waarom, dat kan je nu lezen!

Uiteten gaan is namelijk één van mijn lievelingsbezigheden. Soms probeer ik het gerecht thuis na te maken, maar vaak is het nooit zo lekker als in het restaurant zelf. Om die reden heb ik zaterdag even gezellig bij Manou aan de bar gezeten. Manou is 5 jaar geleden begonnen met werken in de bediening en inmiddels manager van Forno.

Manou (en natuurlijk ook Forno zelf) zijn zo lief geweest om bij uitzondering het recept prijs te geven van het favoriete Forno gerecht van Manou; de salade Asperge. YES, nu kan je thuis ook genieten van deze overheerlijke salade.

Forno - Asperge I

Salade Asperge (4 personen)

– 4 stukjes jonge zachte geitenkaas á 100 gr;

– 1 bakje cherrytomaten;

– ongeveer 20 dikke groene asperges;

– 75 gr rucola;

– 75 gr mesclun (salade);

– 1/2 liter 2 jaar oude balsamico;

– 100 ml olijfolie extra vergine;

– 2 el honing;

– 1 tl gedroogde oregano;

– peper&zout.

Halveer de cherrytomaten, leg de cherrytomaten op een bakplaat met de snijkant naar boven en bestrooi met oregano, peper en zout. Zet de cherrytomaten 45 min in een voorverwarmde oven op 130 graden. Hierna heb je je eigen gedroogde tomaatjes.

Laat in een steelpannetje de balsamico zachtjes inkoken en voeg daarna de olijfolie en de honing toe. De balsamico wordt nu stroperig en als dat gebeurt is de balsamicostroop klaar. Even proeven en naar smaak eventueel wat meer honing toevoegen.

Van de groene asperges snijd je de roze onderkant eraf. In een pannetje met kokend water blancheer je (lees: de asperges opwarmen in kokend water en daarna afkoelen door onder een ijskoude kraan te houden) daarna de asperges voor ongeveer 3 min.

Als alles klaar is kan je beginnen met het opmaken van het bord. Begin met een laag asperges en bedruppel die met de balsamicostroop. Bedek daarna met de rucola, mesclun en de gedroogde tomaatjes. Als laatste brokkel je de geitenkaas erover en maak je het af met nog een scheutje balsamicostroop.

Mmmmmm een beetje Forno in je huis. Dank je wel Manou & Forno!!

Tip van Manou: drink er een glas Montepulciano d’Abruzzo (2011) bij. Dit is trouwens haar lievelings rode wijn op de kaart bij Forno!

Wist je overigens dat Forno tegenwoordig ook voor lunch geopend is? 7 dagen per week kan je nu in de middag al aanschuiven voor een overheerlijke pizzetta.

Forno – Rhijnvis Feithstraat 43 – website

IMG_6082[1]