Ik ben echt gek op mosselen, zo gek dat ik elk jaar echt uitkijk naar de dag dat de mosselen weer te koop zijn! Al vanaf dat ik klein ben, kan ik pannen mosselen opeten. Ik was dan ook behoorlijk in mijn nopjes toen afgelopen 24 juli het mosselseizoen weer van start ging.

Vorig jaar baalde ik een beetje, want de mosselen waren wat groot. Ik geef zelf namelijk de voorkeur aan de wat kleinere variant. De grote vraag was dan ook: hoe smaken en hoe groot zijn de mosselen dit jaar?

En waar kan je beter mosselen proeven dan bij visrestaurant Nevy?!?

Mijn vriend Thole en ik sprongen afgelopen zaterdag op de fiets, hup richting Nevy. Nevy ligt prachtig aan het IJ en we hadden het geluk dat ondanks de wind we nog even heerlijk buiten hebben kunnen zitten.

Bij Nevy kan je tot 31 augustus a.s. kiezen tussen twee verschillende bereidingen van de mosselen:
– gestoomd in witbier; en
– gestoomd in korianderbouillon.
We waren erg benieuwd dus besloten allebei een andere bereiding te kiezen, zodat we beide specials konden proeven.

Maarrrr eerst vooraf wat sashimi van tonijn! Owh wat heerlijk mals en we hebben moeten vechten om het laatste stukje.

20130812-210653.jpg

Daarna de mosselen!Yes wat een feest; de perfecte maat, vol en heerlijk van smaak. En nog beter je krijgt bij Nevy echt een lekker goed gevuld groot bord met mosselen. Zoals het hoort bestelden wij er wel een extra portie frietjes bij!!Mmmm, we hebben genoten…Stiekem was onze favoriet toch wel de mosselen in korianderbouillon.

20130812-223620.jpg

20130812-223715.jpg

 

20130812-223756.jpg

Wat wij heel leuk vonden is dat ze bij Nevy de chardonnay van wijnhuis Spier uit Zuid-Afrika schenken. Wij hebben daar afgelopen winter een wijnproeverij gedaan en onze wijnkeuze was daarom snel gemaakt.

Ik kan niet anders zeggen dan hop snel voor 31 augustus naar Nevy!

Nog een laatste leuk weetje is dat ze bij Nevy elke vrijdag tussen 5 en 7 oesters voor 1 euro hebben en zelfs een take away zodat je ook thuis van een plateau fruits des mer kan genieten.

Nevy – Westerdoksdijk 40 – website

20130812-224327.jpg