Mijn broertje werkt bij Brandt & Levie. Als je nu denkt Brandt en wie?!? Ai ai ai dan heb je echt wat gemist! Brandt & Levie zijn worstmakers. Opgezet door 3 vrienden met een liefde voor goed eten en daarnaast voornamelijk liefde voor worst. In Italie leerden zij de kneepjes van het worstmaken. Deze fijne kneepjes passen zij nu toe in Nederland, met als gevolg overheerlijke worsten.

Nu ben ik dus de gelukkige met een broertje die werkt bij Brandt & Levie. En ja, dat is echt een feest! Inmiddels heb ik niet eens een favoriet meer. Ik ben fan van alles haha de gedroogde worsten, verse worsten, rookworst, paté, pancetta, de beenham bij het afgelopen aspergeseizoen. Ga zo maar door alles is in mijn ogen mmmm! Pas maar op, want eenmaal een Brandt & Levie gegeten en je eet nooit meer een fabrieksworst. En dat is mooi, want die supermarktworsten behoren uberhaupt niet gefabriceerd te worden!

Brandt & Levie staat elke zaterdag op de Zuidermrkt, maar de worsten zijn ook bij ontzettend veel winkels door het hele land te koop. Je vindt de worsten bovendien op het menu van diverse restaurants. Leuk detail is daarnaast dat Brandt & Levie ook nog eens op veel festivals te vinden zijn! Kortom, race naar de winkel/markt/restaurant/festival en raak net zoals ik verslaafd aan Brandt & Levie.

Vorig weekend kwamen mijn ouders naar Amsterdam. Dit was meteen weer een uitgelezen moment om lekker te barbecueën op ons dakterras. En tegenwoordig is een bbq niet meer compleet zonder worsten van ja ja Brandt & Levie. Ok, ik heb natuurlijk wel mijn voorkeuren dus deze keer had Wout de merquez en de Boudin Blanc meegenomen. Oh my, oh my, wat hebben we weer gesmuld.

Brandt & Levie BBQ VII

Maarrrr een bbq bestaat natuurlijk niet alleen uit worsten. We hebben we niet al te ingewikkeld gebarbecued, maar dat hoeft gelukkig ook niet als je al zulk lekker vlees hebt. Hieronder een aantal recepten om de bbq af te maken. Denk aan rucola salade, aardappelsalade en asperges.

Het zonnetje schijnt dus steek die bbq maar aan!

Rucola salade (6 personen)

– Grote zak rucola;

– 50 gr Parmezaanse kaas;

– 2 el olie;

– 1 1/2 el balsamico;

– 1/2 el truffelolie;

– Peper & zout.

Brandt & Levie BBQ VI

Rasp de Parmezaanse kaas. Was indien nodig de rucola en meng de rucola met de balsamico, olie, olijfolie en Parmezaanse kaas. Breng op smaak met peper & zout.

Aardappelsalade (6 personen)

– 1 bak (+/- 500 gr.) kant-en-klare aardappelsalade (het liefst van een goede traiteur, slager of groenteboer);

– 1 handje radijsjes;

– 1 handje peterselie;

– 1 handje bieslook;

– 1 halve limoen;

– Peper & zout.

Brandt & Levie BBQ V

Het is echt een enorme uitzondering wanneer ik iets kant-en-klaar eet. Mijn vader is denk ik de allergrootste fan van aardappelsalade en eerlijk is eerlijk iedereen heeft weleens een momentje dat je geen zin hebt om het helemaal zelf klaar te maken. Alleen ben ik nooit tevreden met iets dat al kant-en-klaar is gekocht. Wees echter nooit getreurd, want je kan er wel het beste van proberen te maken. Zo ook deze keer!

Rasp de schil van de limoen door de aardappelsalade en pers daarna de limoen uit. Snijd/knip de peterselie fijn en voeg toe aan de aardappelsalade. Als laatste snijd je de radijzen in dunne plakken en voeg je  ook deze toe. En weer peper & zout naar smaak toevoegen!

Asperges (6 personen)

– 1 bos grote groene asperges (stuk of 24);

– 3 tenen knoflook;

– 1 el olie;

– Peper & zout.

Brandt & Levie BBQ IV

Als je asperges op de bbq gaat doen is het handig om een aluminium bakje te gebruiken. Dit is sowieso dé uitvinding voor de meeste groenten die je wilt grillen op de bbq en zelfs om even het vlees van het directe vuur af te halen!

Verwijder de roze onderkant van de asperges en haal de schil van de knoflook. Marineer met de olie, peper en zout. Leg de asperges op het aluminium bakje en leg daartussen de hele tenen knoflook. En hop op de bbq!

Combineer met de worsten en grote Turkse broden en smullen maar! Het mooie weer komt er weer aan dus genoeg tijd om het vuur van de bbq weer aan te steken!

Brandt & Levie BBQ III

Brandt & Levie BBQ II

IMG_6280[1]

IMG_6283[1]

Brandt & Levie BBQ I