Bilder I

Sinds februari dit jaar is Amsterdam een nieuw concept rijker genaamd: Bilder & De Clercq. Een winkel gebaseerd op recepten en verse producten. Het idee is ontstaan naar aanleiding van de veelvoudig terugkomende vraag: Wat moeten we nou weer vanavond eten? Ik was in ieder geval erg benieuwd naar de winkel, de recepten en de ingrediënten die Bilder & De Clercq verkoopt.

Om die reden had ik een afspraak met Guusje Broekhof, manager bij Bilder & De Clercq. Zij heeft mij wegwijs gemaakt in het idee en concept achter Bilder & De Clercq en aangeraden welk recept ik moest gaan uitproberen! Het recept vind je hieronder terug…Maar eerst, Bilder & De Clercq in het kort:

– Maandelijks 14 verschillende gerechten;

– Iedere dag een nieuw ‘recept van de dag’ die voor 1 á 2 euro goedkoper wordt aangeboden;

– Elke woensdag 3 gerechten met 35% korting, de zogenaamde ‘laatste kans recepten’;

– Donderdags zijn er altijd weer 3 nieuwe gerechten;

– Minimaal 2 gerechten geschikt voor 1 persoon;

– Altijd 1 toetje;

– 1 recept puur voor de man genaamd: ‘Dude Food’; en

– Elk gerecht heeft een wijnsuggestie en nog beter de wijn kan je daar ook kopen.

Klinkt al goed toch? Daarnaast zijn de recepten duidelijk en niet te ingewikkeld. Je koopt wat je nodig hebt! Heb je bepaalde ingredienten al in huis dan hoef je deze natuurlijk niet te kopen. Op die manier is er minder waste of food.

Bovendien als je van proeven houdt zit je hier goed. Elke avond wordt er een recept bereid, zodat je dat recept even kan voorproeven. Elke zaterdag staan ook nog eens de chefs en bedenkers van de recepten zelf live voor je te koken.

Het is alleen niet de bedoeling dat je hier zelf aan het kokkerellen gaat! Ze hebben wel een aantal tafeltjes staan waar ze overdag taartjes, broodjes en koffie serveren.

En dan nu het recept. Ik koos deze keer voor de Kalfsschnitzel met tagliatella, pesto en broccoli voor 2 personen á la Bilder & De Clercq.

Bilder VI

Bilder II

Bilder III

Ik vond het recept perfect te volgen. Het vlees is echt van goede smaak en kwaliteit. En al helemaal samen met de knapperige korst van de gremolata (je leest straks wat dat precies is). Ik ben zelf totaal geen pastamens, maar heb daar stiekem toch wel van gesmuld. Misschien kwam het door de combinatie met de broccoli?!? Alleen de pesto was naar mijn mening iets te flauw van smaak, maar dat heb ik opgelost door wat extra basilicum en Parmezaanse kaas toe te voegen. Kortom, een leuk concept met goede producten en een top eindresultaat.

Bilder IV

Wil jij ook genieten van de kalfsschnitzel á la Bilder & De Clercq volg dan het recept hieronder.

– 2 kalfsschnitzels;

– 1 broccoli;

– 1 citroen;

– 50 gr. panko (broodkruim);

– ongeveer 200 gr. gedroogde tagliatelle;

– 1 knoflookteen;

– ongeveer 75 gr. pesto;

– 1 zakje platte peterselie;

– 1 ei;

– 1 el olie; en

– Peper & zout.

1. Zet twee pannen met water en zout op; één voor de pasta en één voor de broccoli. Snijd de roosjes van de broccoli af en snijd de stronk in kleine stukjes.

2. Rasp de citroenschil, hak het teentje knoflook en de peterselie fijn, meng alles samen met de panko in een kommetje door elkaar (dit mengsel heet nu gremolata). Zout en peper de schnitzels. Klop het ei los.

3. Als het water kookt mogen de broccoli en de pasta in de pannen. Laat de pasta 8 minuten koken en de broccoli 4 minuten. Giet beiden af in zeef of vergiet. Houd een beetje kookwater apart voor de pasta. Doe de pasta terug in de pan en houd het warm met het beetje kookwater.

4. Doe de gremolata en het opgeklopte ei op 2 verschillende borden. Haal de schnitzels door het losgeklopte ei en daarna door de gremolata. Verwarm een anti-aanbakpan met 2 eetlepels olijfolie op medium vuur. Bak de schnitzels in 3 á 4 minuten aan beiden kantenj goudbruin.

5. Meng de pesto met de tagliatelle en de broccoli door elkaar. Verwarm het nog even indien nodig. Snijd de citroen in vieren.

6. Doe de pasta op het bord en leg de schnitzels en het partje citroen ernaast.

En smullen maar!

Tip 1: naast het toetje serveren ze ook nog yoghurtijs van Frozz. Frozz verzint elk seizoen twee verschillende smaken speciaal voor Bilder & De Clercq. Deze zomermaanden zijn het de smaken Braam&Hazelnoot en Passievrucht&Munt.

Tip 2: koop een klantenkaart. Het bedrag dat je erop zet wordt door Bilder & De Clercq vermeerder met 10% extra tegoed.

Bilder V

Bilder VI

Bilder VI

Bilder VIII

Bilder VII

Bilder IX