Ik houd van kalfsvlees!! Eerder deelde ik al een recept van Bilder & Clercq met kalfsvlees. Mmmm, jummie jummie! Deze keer een andere touch, maar wel weer kalfsschnitzels en we houden het Italiaanse gevoel vast!

Salie & kalfsvlees: wat mij betreft dé perfecte combinatie!

Vraag de slager de kalfsschnitzels extra dun te slaan. Ben je dit vergeten te vragen of heb je ergens anders je vlees gehaald, gebruik dan de achterkant van een grote (zware) pan. Bescherm het vlees met magnetron- of huishoudfolie en rammen maar!!

Een ontzettend pluspunt van dit gerecht is dat je een fles witte wijn nodig hebt. En kijk, die moet dan natuurlijk wel opgedronken worden haha! Kortom, een goed excuus om te genieten van een lekker glaasje wijn…

Sali(e)g Kalfsvlees (4 personen)

– 4 kalfsschnitzels;

– 2 bollen buffelmozzarella;

– 2 aubergines;

– 500 gr kleine trostomaten;

– flinke scheut witte wijn;

– 2 citroenen;

– bloem;

– ei;

– 4 á 5 verse salieblaadjes;

– (pikant) paprika poeder;

– 1 knoflookteen;

– 2 takjes rozemarijn;

– olie; en

– peper & zout.

Laat de kalfsschnitzels tussen 2 vellen keukenpapier op kamertemperatuur komen en verwarm de oven voor op 175 graden.

Was de aubergines en snijd deze zoveel mogelijk in even dikke plakken. Pers de knoflook. Meng de geperste knoflookteen met 1 el olie en bestrijk de aubergines met de knoflookolie. Bestrooi 1 zijde van de aubergines met de (pikante) paprika poeder. Verhit een grillpan en grill de aubergines. Als ze klaar zijn (even proeven, want het mag niet taai/rubberig zijn) laat de aubergines uitlekken op een vel keukenpapier.

Verwijder het eventuele water dat bij de buffelmozzarella zit en dep goed droog met – jaja – keukenpapier. Zoals je leest, kan ik niet zonder keukenpapier haha! Snijd daarna de buffelmozzarella eveneens in even dikke plakken. Probeer hierbij dezelfde dikte als de aubergines aan te houden.

IMG_6558[1]

IMG_6559[1]

Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Was de trostomaten en probeer ze aan het takje te laten zitten! Dit was mij helaas niet gelukt, maar het ziet er leuker uit op het bord. Leg de trostomaten aan 1 kant van de ovenschaal en leg de takjes rozemarijn er tussenin. Nu het maken van de mozzarellatorentjes. Oftewel stapel om en om de buffelmozzarella en de aubergine en leg de mozzarellatorentjes naast de trostomaten. Zet de ovenschaal voor ongeveer 10 min in de oven.

IMG_6560[1]

Pak daarna 3 borden. Breek in het eerste bord een ei en kluts het ei met een vork. Bedek het tweede bord met een laagje bloem. Haal de kalfsschnitzels eerst door het ei, laat even beetje uitlekken en haal daarna door het bloem. Zorg dat de kalfsschnitzels mooi bedekt zijn met een dun laagje bloem en leg ze op het 3e bord. Snijd 1 citroen door de helft.

IMG_6562[1]

Nu is het een kwestie van timing, want de kalfsschnitzels zijn echt in 1 sec klaar. Zorg dat naast de kookpitten de salie, de citroen en de wijn klaar staan. Check nog even de oven hoe de mozzarellatorentjes eruit zien. Als de mozzarella gesmolten is en de tomaatjes zacht zijn kan je beginnen met het bakken van de kalfsschnitzels.

Zet een pan op het vuur en doe er 2 el olie in (boter is overigens nog lekkerder). Bak de kalfsschnitzels ongeveer 30 sec. per zijde. Het gaat er alleen maar om dat het witte bloemrandje wat bruiner wordt. Voeg de salie toe. Blus daarna als een dolle af met de citroen en een flinke scheut wijn. Bestrooi als laatste met peper & zout. Laat nog max 1 minuutje pruttelen en zet dan het vuur uit.

IMG_6563[1]

Pak de ovenschaal en verdeel de trostomaatjes en de mozzarellatorentjes over de borden. Leg de kalfsschnitzel erbij en serveer met een extra partje citroen. Sali(e)g toch?

IMG_6564[1]

Sali(e)g kalfsvlees