Thole en ik hadden afgelopen weekend het huwelijk van vrienden Pia & Woes! Wow, wow, wow, ik kan niets anders zeggen dan dat het echt fantastisch was. Alles hadden ze tot in de puntjes geregeld. Over het eten was uiteraard ook goed nagedacht. Van Brandt & Levie worst bij de borrel, tot aan Bio friet en broodjes kofte midden in de nacht.

Zondag brak op de bank konden wij maar 1 ding bedenken dat wij wilden eten na deze top dag. Samen met Woes, Pia, Char, Fleur en Rick organiseren wij namelijk de “Burgerdate”. Om de beurt bouwen we voor elkaar de allerdikste en allerlekkerste burgers. En worden er kosten nog moeite gespaard om de beste burgers op tafel neer te zetten. Vandaar speciaal voor de Weinbergjes: de Sunny Hamburger!

Sunny Hamburger

Sunny Hamburger (4 personen)

– 500 gr. biologisch gehakt;
– 1 Marokkaans panbrood;
– 100 gr. pancetta;
– 4 plakjes kaas (aanrader September kaas);
– 2 grote of 8 kleine tomaatjes;
– 40 gr. (wasabi) rucola;
– yoghurtmayonaise;
– Sriracha saus;
– 1 ei;
– 2 el versgeraspte Parmezaan;
– 2 el paneermiddel;
– 1 el sambal; en
– peper & zout.

Haal het gehakt uit de ijskast en laat het even op kamertemperatuur komen. Op die manier voorkom je ijskoude handen tijdens het kneden! Verwarm de oven voor op 150 gr.

Na ongeveer 15 min meng je het gehakt met de geraspte parmezaan, paneermiddel, sambal, ei, peper & zout. Daarna kneed je het gehakt heel goed en stevig, zodat alle ingrediënten goed door elkaar zijn gemengd. Als het gehakt nog te sompig is, voeg je wat extra paneermiddel of Parmezaan toe. Het gehakt moet  namelijk niet plakken, want dan kan je er geen goede hambo’s van draaien. Als het gehakt perfect is, verdeel je het gehakt in vieren en kneed je er 4 hambo’s van.

Sunny Hamburger

IMG_6581[1]

Snijd daarna de tomaten in dunne plakjes en zorg dat er genoeg  plakjes kaas klaar liggen

Zet een pan op het vuur en doe een ieniemini drupje olijfolie in de pan. De pancetta heeft genoeg vet, maar dat ieniemini drupje is toch nodig. Bak de pancetta goed uit, zodat de pancetta beetje bruin en knapperig is. Laat daarna uitlekken op een vel keukenpapier. Gooi de overgebleven olie/vet NIET weg.

Sunny Hamburger

Sunny Hamburger

Nadat je de pancetta eruit hebt gehaald, bak je in de overgebleven olie/vet de hambo’s. Leg daarna het panbrood in de oven. Het panbrood hoeft niet hard en knapperig te worden, maar alleen even opgepiept te worden. Als de hambo’s bijna klaar zijn, leg je de plakjes kaas erop en zorg je dat de kaas smelt (eventueel even afdekken met een deksel).

Nu mag je de burgers gaan bouwen. Verdeel het panbrood in 4 delen en snijd het panbrood open. Beleg het panbrood aan 1 zijde met de (wasabi) rucola, de tomaatjes en de pancetta. Besmeer de andere zijde met de Sriracha saus en de yoghurtmayo. Haal als laatste de hambo’s uit de pan en leg op de broodjes. Mouwen opstropen en knoeien maar!

IMG_6584[1]