Deze week werden Thole en ik verrast met Thaise worsten van Brandt & Levie. Kleine broer Wout kwam namelijk gezellig een hapje bij ons eten. En dat betekent worst!!

Brandt & Levie wisselt elke week de smaken van de verse worsten. Één keer in de zoveel tijd hebben ze de Thaise worst. Ok, ik heb gezegd dat ik geen lievelingssmaak heb, maar deze staat zeker in mijn top 3. De Thaise worst wordt onder andere gekruid met cayennepeper, laoswortel, rode peper, koriander en limoenblad.

Afgelopen weekend werd de Thaise worst helaas al verkocht op de Zuidermrkt. Wees echter niet getreurd, want bij Bilder & De Clercq is de Thaise worst nog volop verkrijgbaar. Én grote kans dat de Thaise worst weer snel op de Zuidermrkt verkrijgbaar is. Houd de Facebook pagina van Brandt & Levie in ieder geval goed in de gaten voor de smaken van de week!

Als je nergens de Thaise worst van Brandt & Levie kan vinden, dan kan je natuurlijk elke (verse) worst gebruiken. Bovendien maken Brandt & Levie nog meer smaken die perfect bij dit gerecht passen.

Thaise worst

Thaise worst (4 personen)

– 5 Thaise worsten van Brandt & Levie;

– 1 hele komkommer;

– 350 gr. tomatenmix;

– 250 gr. haricots verts;

– 2 stengels lente-ui;

– 75 gr. (ongezouten) cashewnoten;

– 4 kleine naanbroden;

– 1 tl sesamolie;

– 1 el vissaus;

– halve limoen; en

– Peper & zout.

Verwarm de oven voor op 200 gr.

Was de komkommer, de tomatenmix en de lente-ui. Halveer de komkommer en snijd in dunne schijven. Snijd de tomaten door de helft en de lente-ui in dunne reepjes. Doe de komkommer, de tomatenmix en de lente-ui in een grote slakom. Hak de cashewnoten zo klein mogelijk.

Thaise worst

Thaise worst

Was de haricot verts en snijd van beide zijden de topjes eraf. Pak een pannetje en doe de haricot verts erin. Vul het pannetje met water, maar zorg ervoor dat de haricot verts net niet onder water staan. Zet het pannetje op het vuur, breng het water aan de kook en laat de haricot verts ongeveer 4 min koken. De haricot verts moeten beetgaar zijn. Leg daarna de naanbroodjes in de oven.

Verwijder de darm (het vel) van de worsten. Tip: als je een kleine inkeping aan één zijde maakt druk je het vlees er zo uit. Zet een pan op het vuur en doe er een druppel olijfolie in. Bak de worst totdat deze gaar is.

Thaise worst

Ondertussen zijn ook de haricot verts klaar. Giet de haricot verts af en voeg de haricot verts samen met de Thaise worst toe aan de grote slakom. Meng alles met de sesamolie, de visolie en pers daarna de halve limoen erover. Op smaak brengen met peper & zout en even goed husselen! Haal als laatste de naanbroodjes uit de oven.

Verdeel de Thaise worst (salade) over de vier borden en strooi als finishing touch de cashewnoten erover. Thaan hoi aroy!

Thaise worst

Thaise worst

Thaise worst