IMG_6823[1]

YES, sinds juli is er weer een nieuwe aanwinst in mijn buurt. Marathonweg is te vinden op, hoe kan het ook anders, de Marathonweg in Oud Zuid. In een prachtig groot hoekpand, een nog beter terras en de zon schijnt tot in de late uurtjes. De avondkaart had ik meteen in juli al uitgeprobeerd. Afgelopen zaterdag was eindelijk de lunch aan de beurt.

De avond daarvoor was ik namelijk samen met 5 vriendinnetjes in Makkum (Friesland). Na een heftige avond in de lokale kroeg “De Skippers”, besloten we ons uitje af te sluiten met een late lunch bij Marathonweg. Lekker flesje wijn erbij. Dat schijnt te helpen tegen de kater, toch?!?

IMG_6826[1]

We hadden het geluk dat we nog lekker buiten op het terras konden zitten. Carlijn en Cha gingen voor de Ceaser Sandwich met kip, spek, romaine sla, tomaat, ui, kappertjes, Parmezaan en caesar dressing. Fleur en ik deelden (jaja, mega like for me) het broodje met buffelmozzarella, geroosterde biet, rucola en walnootpesto en de sandwich gerookte biefstuk met truffelmayonaise, Parmezaan, rucola en pijnboompitten. De broodjes zijn groot en royaal belegd. Tip: klap de broodjes open en verdeel al het lekkers over de twee helften.

Ik kan geen andere conclusie trekken dan dat we gesmuld hebben. De verse producten en ingrediënten zorgden ervoor dat de broodjes heerlijk waren.

IMG_6825[1]

IMG_6824[1]

IMG_6828[1]

Char had zichzelf pas echt verwend en getrakteerd op de steak met Bearnaise saus, frietjes en salade. Ik vind het trouwens leuk als restaurants een gedeelte van de avondkaart overdag serveren. Het geeft een Frans gevoel. Ik weet niet, ik houd ervan.

Ook al was de steak ietwat lauw, de smaak en malsheid waren er niet minder om. En de frietjes WAUW die zijn zo lekker haha. En dat zegt iemand die, eerlijk gezegd, niet echt een frietenmens is.

We dronken een hele lichte rosé: de Domaine de Jale ‘Les fenouils’, Grenache/Cinsault, Frankrijk, Côtes de Provence 2012. Nog even genieten op(wat achteraf bleek) één van de laatste zomerdagen…

Marathonweg

IMG_6829[1]

Kortom, naast het diner is Marathonweg ook meer dan geschikt voor de lunch. Wij waren in ieder geval met z’n vijven overtuigd van deze aanrader! En ik weet zeker dat ik hier weer heeeeel snel te vinden ben.

Leuk detail is dat ze (al vanaf 4 uur) volkoren pizza’s serveren, die overigens om te smullen zijn. Vergeet daarnaast niet om even binnen te kijken en je weet zeker dat Marathonweg ook in de winter een hot spot blijft.

Marathonweg – Marathonweg 1-5 – website

Marathonweg