De laatste tijd ben ik nogal havermoutmoe. Sterker, ik moet er even NIET aan denken. Op zoek naar een nieuw ontbijtje dus!! De sapcentrifuge stond alweer een tijdje in de hoek bedolven onder het stof. Goed moment om die weer eens in gebruik te nemen. Ik was even vergeten wat voor lekkere sappen je allemaal kunt maken. Vandaar vandaag het vervolg op de Red Power!

Als ik de sapcentrifuge gebruik maak ik altijd meteen lekker veel. Heb je in ieder geval voor 2 dagen sap en de rest van het sap vries ik in. En nog beter je hoeft maar 1 keer de sapcentrifuge schoon te maken. Dat is namelijk niet echt mijn lievelingsbezigheid haha.

IMG_7026[1]

Red Power 2.0 (1 liter)

– 1 komkommer;

– 2 gekookte bieten;

– 1 winterpeen;

– 2 granny smith appels;

– 2 peren;

– 1 stukje gember ter grootte van je duim;

– sapcentrifuge.

Was de komkommer, appels en peren grondig. Snijd de appels en peren door de helft of in vieren. Schil de winterpeen en verwijder de schil van de gember. Doe als eerste de bieten en de komkommer in de sapcentrifuge. Daarna de rest erin en je kan genieten van je power sap als ontbijt!

Schenk voor jezelf een glas sap in en verdeel de rest over twee halve liter flesjes. Eentje in de ijskast voor de volgende dag en het andere flesje kan de vriezer in. Bij mij duurt het altijd best lang voordat het sapje ontdooid is. Haal het flesje daarom in de ochtend uit de vriezer en zet het in de ijskast, dan kan je de ochtend daarna weer 2 dagen genieten…

Pimp je sap met tarwegraspoeder voor wat extra powerrrrrrrrrrr!

Red Power 2.0

IMG_7027[1]