Jummie wraps! Wraps liggen bij mij thuis standaard in de vriezer of in de voorraadkast. Alles, maar dan ook echt alles kan wat mij betreft in een wrap. Denk aan kip, vlees, gamba’s, maar ook bijvoorbeeld aan mozzarella/feta/geitenkaas. Kortom, er ligt altijd wel iets in de ijskast om de wrap mee te vullen. Deze keer een wrap met gegrilde paprika en kip!

Wraps lenen zich trouwens ook goed voor eenpersoonsmaaltjes. Ik kreeg ooit de beste tip van mijn collegaatje Helen. Ik at namelijk vroeger bijna nooit wraps, want ik vond het zonde dat je de overgebleven wraps weg moest gooien. Nu vries ik de overgebleven wraps per 2 stuks in. Dé perfecte tip en oplossing! En heb je zin in wraps, dan zijn ze binnen 5 min ontdooid.

Gegrilde paprika & wraps (4 personen)

– 8 meergranen wraps;

– 2 kipfilets;

– 2 rode paprika’s (of meer natuurlijk);

– 4 bosuitjes;

– stuk Parmezaanse kaas á 75 gr;

– 100 gr snijbiet (of anders gewone sla);

– 2 avocado’s;

– 4 tomaten;

– Sriracha saus;

– 1 el pikante paprikapoeder;

– 2 el pikante kipkruiden;

– 1 el sambal;

– 1 el olie; en

– peper & zout.

Verwarm de oven voor op 200 graden op de grill stand. Snijd daarna de kipfilets zo klein mogelijk. Marineer de kipfilets in de olie, kipkruiden, paprikapoeder en de sambal. Zet de kip weer even terug in de ijskast, zodat het lekker kan marineren.

Wraps

Haal het rooster uit de oven en leg er een stuk aluminiumfolie op. Was de paprika’s en wrijf ze een heel klein beetje in met wat olijfolie. Leg de paprika’s op het rooster. Schuif het rooster in de oven zo hoog mogelijk. Schrik niet: de paprika’s gaan verbranden en worden dus zwart. Dit hoort erbij! Blijf natuurlijk wel opletten dat de paprika’s niet compleet verkoold raken haha. Keer na ongeveer 10 minuten de paprika’s om. Daarna nog even om de 5 min keren, zodat alle zijden gelijkmatig zijn gegrild. Na 25 min zijn de paprika’s klaar. Pak een plastic (boterham)zakje en doe daarin de paprika’s. Leg een knoop in het zakje en laat de paprika’s even goed afkoelen.

IMG_7030[1]

IMG_7031[1]

Ondertussen kan je de snijbiet wassen en drogen in een slacentrifuge. Snijd de tomaten door de helft en in dunne schijfjes. Rasp de Parmezaanse kaas. Snijd als laatste de bosui ook in dunne schijfjes.

Bak in een pan de kip. Er zit al olie in de marinade dus je hebt geen extra olijfolie meer nodig. Check even bij de paprika’s. Als het goed is zijn ze nu wel afgekoeld. Haal de paprika’s uit het zakje en verwijder als eerste de groene steel en de zaadjes. Daarna ontvel je de paprika. Dit gaat heel makkelijk nu het vel al los is komen te zitten, doordat de paprika’s in het zakje hebben gezeten. Snijd de paprika’s in dunne repen. Halveer de avocado’s en verwijder de pitten.

Leg daarna alle groente (behalve de bosui) op een groot bord en doe de (gebakken) kip in een bakje. Zo kan iedereen uiteindelijk zelf zijn eigen wrap bouwen.

Ok, nu het extraatje! Voordat je de wrap in de magnetron doet bestrooi je de wrap met een aantal bosuitjes en wat Parmezaanse kaas. Doe de wraps voor 40 sec in de magnetron (dit kan per magnetron verschillen). Het gaat erom dat de Parmezaanse kaas gesmolten is, maar de wrap nog zacht is.

Nu kunnen de wraps gevuld worden met al het lekkers. Top af met de Sriracha saus. Enjoy!!

IMG_7032[1]

IMG_6904[1]