IMG_7061[1]

Hoog, heel hoog op mijn wishlist stond Hotel de Goudfazant. Vorige week zaterdag ging ik daar eindelijk eten!

Mijn vriendinnetje Woody gaat namelijk volgende week trouwen. YAY!! En naast de eer dat ik haar bruidsmeisje mag zijn, mocht ik ook haar bachelor (samen met Aar en Tessie) regelen. Al snel kreeg ik de tip dat Hotel de Goudfazant een aparte ruimte heeft voor groepen. Nou, daar hoefde ik uiteraard geen twee keer over na te denken. Hotel de Goudfazant it is!

Zaterdagmiddag mochten Aar en ik de ruimte een beetje gezellig aankleden. Wat werden we toen al leuk ontvangen! We kregen zelfs een heerlijk bordje met kip en stokbrood, zodat we alvast een beetje konden proeven…Mmmmm, we waren toen al enthousiast!

Hotel de Goudfazant ligt in Noord aan het IJ. In een oude garage staan nu rijen tafeltjes met rode stoelen. Binnen staan oude auto’s geparkeerd en je kan er zelfs een potje biljarten. Achter de grote glazen wand zit de aparte ruimte voor groepen. Met een eigen bar en een enorme wand met flessen wijn!

IMG_7058[1]

IMG_7059[1]

IMG_7062[1]

Een paar uurtjes later was ik er weer en nu met de 14 dames. Wat hebben we allemaal genoten. Niet alleen van het heerlijke eten, maar vooral ook van de leuke sfeer en goede bediening. Als voorafje kozen we voor de halve koude kreeft met citroenmayonaise, Bretonse vissoep, steak tartare met spekbokking, kreeftenmayonaise en scotch egg en als laatste de risotto nero met gegrilde gamba en inktvis. De poussin van het spit en de black angus bavette waren favoriet als hoofdgerecht. We sloten de avond af met koffie en likeur.

We dronken een witte wijn de Moncaro, Marche, trebbiano, Italie, 2011. De goedkoopste op de kaart, maar daar zeker weten niet minder om. Het ging erin als water, dat is wat mij betreft een goed teken.

Wij sloegen het toetje over, maar ik raad iedereen aan om voor het 3-gangen menu á € 30,50 te gaan.

Ik ben helemaal om en blij dat ik hier eindelijk ben geweest. Laat je niet afschrikken door Noord. Met het pontje ben je er in een mum van tijd en heb je nog een leuk uitje ook. Ik ga snel weer terug om het aan Thole te laten zien. Kortom, M E G A aanrader!!

Hotel de Goudfazant – Aambeeldstraat 10H – website

IMG_7069[1]

IMG_7068[1]

IMG_7063[1]IMG_7064[1]

Goudfazant

IMG_7065[1]

Goudfazant

IMG_7060[1]