Naast de wraps van vorige week vind ik pitabroodjes nog zo’n top uitvinding. Pitabroodjes zijn natuurlijk overheerlijk midden in de nacht met kaas en sambal mmmm, maar ik eet ze voornamelijk als avondmaaltje. Standaard eet iedereen ze met shoarma, knoflooksaus en ijsbergsla. Deze variant eet ik eigenlijk nooit.  Ik probeer de pitabroodjes juist met gezonde dingen te vullen en dat maakt het eigenlijk alleen maar lekkerder. Ik had nog wat gegrilde paprika over en daar heb ik een overheerlijk sausje/spread/prutje van gemaakt om de pitabroodjes op te leuken. Daarnaast heb je bijna niks meer nodig. Hoe lekker en easy?

Wist je dat je pitabroodjes trouwens ook kunt gebruiken voor de borrel? Verwarm de pitabroodjes, snijd ze in vieren en serveer ze lekker met humus en tapenade.

Normaal gesproken heb ik altijd volkoren/meergranen pitabroodjes. Die waren alleen in 2 winkels uitverkocht, vandaar deze keer de ordinaire versie.

P I T A – gerookte kip (4 personen)

– 8 pitabroodjes;

– 2 gerookte kipfilets (TIP: ga naar Keurslager Bastiaan Res. Hij rookt de kipfilets zelf, zo lekker heb je ze nog nooit gegeten);

– 1 komkommer;

– 4 tomaten;

– 75 gr  sla;

– 1 avocado;

– 1/2 limoen;

– 2 gegrilde paprika’s;

– 1/2 Spaanse Peper;

– 1 knoflook;

– (pikante) paprikapoeder;

– druppel olijfolie; en

– peper & zout;

Verwarm de oven voor op ongeveer 175-200 graden.

Pureer met een keukenmachine/blender/staafmixer de gegrilde paprika, avocado, Spaanse peper en de knoflook. Breng op smaak met de pikante paprikapoeder, het sap van de halve limoen en peper & zout. Even proeven…Hoe lekker is dit?

Pita

IMG_7160[1]

Schil de komkommer, halveer de komkommer en snijd in dunne plakjes. Was de tomaatjes, halveer de tomaatjes en snijd ook deze in dunne plakjes. Was eventueel de sla en droog de sla in een slacentrifuge.

Snijd de gerookte kipfilets in flinterdunne plakken. Leg 4 pita broodjes in de oven. Doe een druppel olijfolie in een pan en bak daarin even de gerookte kipfilets. Ze zijn al gaar, het gaat er alleen om dat ze een beetje warm worden.

Check of de pitabroodjes klaar zijn. Zo ja, haal ze uit de oven en snijd de pitabroodjes helemaal open. Leg weer 4 nieuwe pitabroodjes in de oven. Bestrijk één helft met het prutje en leg op de andere helft leg de sla, komkommer, tomaat en de gerookte kipfilet. Smullen maar!

IMG_7161[1]