IMG_7167[1]

BoCinq of Bo5 is na 2 maanden eindelijk weer open. Om van lounge naar restaurant/brasserie te gaan heeft Bocinq een hele makeover gekregen. Daarnaast hebben ze de keuken goed onder handen genomen en serveren ze tegenwoordig een Share Dining gebaseerd op de Frans & Arabische keuken. Nieuwe look en nieuwe kaart lijkt mij een goed moment om weer eens een kijkje te gaan nemen. We begonnen de avond met twee cocktails: de Bacardi Daiquiri en de Bo5 Fizz. Onder het genot van onze cocktails vertelde Miriam over de vernieuwde BoCinq. De bedoeling is dat je de hele kaart met elkaar deelt. Je kiest ongeveer 3 á 4 gerechten per persoon en “shared” deze met elkaar. Dit is voor mij dus echt het summum van uiteten gaan. We hebben de kok alle vrijheid gegeven om ons uitgebreid te verrassen. Spannend!!

Bocinq

IMG_7169[1]

We begonnen met heerlijke breekbroodjes geserveerd met olijfolie, bahratboter en als laatste dukha. Dukha is in Nederland nog niet echt heel bekend, maar ik vind het heerlijk. De dukha van BoCinq bestond onder andere uit zwarte en witte sesamzaadjes, hazelnoot en koriander. Haal je broodje door de olijfolie en daarna door de dukha. Oelala wat lekker.

IMG_7170[1]

Daarna kregen we een proeverij van gegrilde coquilles met little gems, witte chocolade en citroengrassaus – krokante softshell krab met bosui en peper – jonge papaya salade met charmoulla garnalen – tortellini gevuld met eendenlever en truffle met gebakken eendenlever en pruimenjus – Fatima’s vingers. We kregen een super uitleg van alle gerechten van Miriam. Oh my, oh my en dit is pas het begin.

IMG_7099[1]

De tweede gang bestond uit: gegratineerde pave d’affinois met kastanjes en gekaramaliseerde peultjes – ravioli gevuld met vacherin mont d’or, zongedroogde tomaatjes en rozijnen – kreeft met mango lasagne en limoendressing. Jeetjemineetje ook dit was weer fingerlicking good! Toen we dachten “dit is het” kwam de derde gang: de wagyu sucade met mini sjalotjes en vergeten groenten met sjalottenjus – parelhoender faberge met spinazie en gembersaus – gekonfijte eendenbout met dupuy linzen, walnoten en yoghurt kaneel vijgen. Mmmmm I LOVE wagyu, maar de gekonfijte eendenbout spande de kroon.

IMG_7172[1]

IMG_7173[1]

We sloten de avond af met een grande dessert van panna cotta, een cheesecake en een brownie!

IMG_7174[1]

Alles was echt even lekker! Hele bijzondere smaken, die echt goed bij elkaar passen. Elk gerecht was een klein feestje. We rolden letterlijk de tent uit!

BoCinq is wat mij betreft een aanrader! De metamorfose is geslaagd…Heerlijk eten, een goede sfeer en leuke bediening!

Owh ja, voor de rokers onder ons is er een mega relaxte rookruimte!

BoCinq – Prinsengracht 494 – website

IMG_7163[1]

IMG_7164[1]

IMG_7165[1]

IMG_7166[1]

IMG_7168[1]