Even een radiostilte, want afgelopen week was ik heerlijk in Barcelona! Naast een prachtig huwelijk van Woody en Tim, hebben we alleen maar gegeten, gewinkeld en op het strand gelegen haha… Bij terukomst hebben Thole en ik besloten dat oktober een detoxmaand gaat worden. Deze soep is perfect om weer even een overdosis groenten binnen te krijgen! Let’s get healthy again…

Courgette- en Broccolisoep (+/- 1,5 liter)

– 1 broccoli;

– 1 courgette;

– 4 tomaten;

– 3 á 4 bosuitjes;

– 1 groentebouillonblokje;

– 1 hele grote rode ui;

– 2 knofooktenen;

– stukje gember ter grootte van je duim;

– 1 halve Spaanse peper;

– 1/2 el rode curry pasta;

– 125 gr. creme fraiche;

– plukje munt;

– plukje (platte) peterselie;

– plukje bieslook;

– peper & zout;

– 2 el olijfolie; en

– staafmixer of blender.

Was de tomaten, courgette, broccoli en de bosuitjes. Snijd alles in grove stukken. Ook de gember, knoflook, Spaanse peper en de mega ui mogen in grove stukken worden gesneden. Vergeet niet dat het allemaal wordt gepureerd, dus bespaar je de moeite om alles keurig te snijden. Kook een liter water en schenk het water in een maatbeker. Zet een enorme pan op het vuur.  Kieper de uien, Spaanse peper, gember, ui en de rode curry pasta samen met de olijfolie in de pan. Bak alle ingredienten, totdat de uien wat glazig worden (duurt ongeveer 2 min). Zoals gewoonlijk blijf opletten dat de knoflook niet aanbrandt! Voeg daarna de tomaten, courgette, bosuitjes en broccoli toe. Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan. Voeg wat kokend water toe tot alles net NIET onder water staat. Lekker 20 min laten pruttelen.

IMG_7378[1]

Ondertussen doe je alle kruiden in een bakje en knip je deze zo klein mogelijk met een schaar. Voeg als laatste de creme fraiche toe en breng het prutje op smaak met peper en zout. Zo de soep is nu klaar en kan gepureerd worden. Even proeven en eventueel wat peper & zout toevoegen. Is de soep te dik voeg dan wat extra water toe. Ik schat dat je in totaal ongeveer 3/4 liter water nodig hebt. Schenk de soep in grote kommen. Schep als laatste in elke kom een toef kruidencreme fraiche.

Lekker makkelijk he? En nog heerlijk en gezond ook…Eet er een speltstokbroodje bij!

IMG_7379[1]

Courgette/broccoli