MMMMMMM comfort food! Ik had nog nooit een meatloaf gemaakt, maar wat is dit makkelijk en oh zo goddelijk… Het is officieel herfst en wat mij betreft tijd voor comfort food. Stampotjes zijn mij nog een brug te ver en daarom is een meatloaf een goede middenweg.

Combineer de meatloaf met een salade voor een wat leaner effect of juist over de top met aardappelpuree en bijvoorbeeld rode kool met appeltjes. Ik combineer de meatloaf op de foto met een salade van spinazie, paprika en feta.

Laat de herfst maar komen…Nou ja, graag eerst nog even een Indian Summer!

Meatloaf (4 personen)
– 500 gr. kalfsgehakt
– 1 ei
– 3 el paneermiddel
– 4 el geraspte verse Parmezaanse kaas
– 1,5 el ketchup
– 1,5 el sambal
– 1 knoflookteen
– 1 sjalot
– 5 plakjes ontbijtspek
– plukje peterselie
– olijfolie
– peper & zout

Haal het gehakt 30 min voordat je gaat beginnen uit de ijskast. Voordat je van start gaat, verwarm je de oven voor op 175 graden.

Snijd de sjalot zo klein mogelijk en pers de knoflook uit. Knip de peterselie met een schaar in een bakje zo klein mogelijk. In een kom meng je de kalfsgehakt met de sjalot, knoflook, sambal, Parmezaanse kaas, ei, paneermiddel, ketchup, peterselie en breng alles op smaak met peper & zout. Lekker kneden, totdat alles goed is gemengd. Als het gehakt nog wat sompig is voeg dan wat extra paneermiddel toe. Rol het gehakt in een langwerpige “rugbybal” vorm. Leg de plakjes ontbijtspek over het gehakt heen.

Bestrijk een ovenschaal heel licht in met olijfolie. Zet het gehakt in de oven. Na 30 min dek je het gehakt af met aluminiumfolie. Schep het vet af en toe even weg met een lepel. De laatste 15 min laat je het gehakt rustig onder het aluminiumfolie doorgaren. Even laten afkoelen en in dunne plakjes snijden.

Oh ja, dit is ook echt mega lekker de volgende dag op een geroosterde boterham met een beetje mosterd! MMMMMMMM….

IMG_7394[1]

IMG_7395[1]

IMG_7396[1]

Meatloaf

IMG_7397[1]