Het liefst maak ik currypasta helemaal zelf. Doordeweeks komt het alleen weleens voor dat je druk bent, niet alle ingrediënten in huis hebt of dat je gewoon lekker lui bent. Goede currypasta van een toko is dan ook een must om standaard in huis te hebben. Niet alleen voor het maken van een curry, maar ook voor het maken van een soepje of gebakken rijst!

Deze curry is ontzettend lekker en echt heel makkelijk te maken! Je moet alleen wel een beetje geduld hebben…

Chicken Curry (4 personen)

– 2 kipfilets;

– 200 gr rijst (ik heb basmatirijst gebruikt);

– 2 el currypasta (ik had toevallig rode, maar groene is net zo lekker);

– 400 gr sperziebonen;

– 1 groente- of kipbouillonblokje;

– 400 ml kokosmelk;

– snufje suiker;

– 1 1/2 el vissaus;

– 1 el sesamolie;

– 1 uitje;

– 1 teen knoflook; en

– 1 el kokosolie (of anders olijfolie).

Curry

Was de sperziebonen, snijd de puntjes eraf en halveer de sperziebonen. Snijd de kipfilets in kleine blokjes. Pel en snipper de ui en pers de knoflook uit. Doe in een pannetje de sperziebonen en voeg warm water toe zeg tot halverwege de boontjes. Zet het pannetje op het vuur en als het water kookt, laat je de sperziebonen ongeveer 4 min koken. Giet de sperziebonen af. Stop daarna het kookproces van de sperziebonen door ijskoud water over de sperziebonen te laten stromen. Zo blijven de sperziebonen ook nog eens mooi groen! Je kan de sperziebonen ook in een bak met ijsblokjes leggen, maar dit is makkelijker en werkt net zo goed. Zet de sperziebonen zonder water even apart. Los het bouillonblokje op in een maatbeker met gloeiend heet water.

Verhit in een wok de kokos- of olijfolie en fruit hierin de ui, knoflook en currypasta. Voeg na max 1 min de blokjes kipfilet toe. Bak alles voor ongeveer 4 á 5 min en voeg daarna de (ongekookte) rijst toe. Even goed roeren. Dan wat van het bouillonwater toevoegen, totdat alles net onder water staat. Voeg als laatste de kokosmelk, sesamolie, suiker en vissaus toe. Laat op hoog vuur het bouillonwater en de kokosmelk inkoken. Als alles ingekookt is schenk je weer wat bouillonwater erbij. Proef na 10 min of de rijst gaar is. Zo niet, voeg dan wat extra bouillonwater toe, breng het weer aan de kook en laat het alles weer inkoken. Het is eigenlijk een beetje zoals je risotto maakt. Je blijft dus bouillonwater toevoegen en indampen tot de rijst gaar is. Het kan dus zo zijn dat je deze stap een aantal keer moet herhalen.

In ieder geval goed blijven roeren, zodat je voorkomt dat alles aan de bodem gaat plakken. Als de rijst gaar is voeg je de sperzieboontjes toe.

Dan is het alleen nog maar zorgen dat alles goed ingedikt is en de sperzieboontjes weer warm zijn.

Tadaaa en je heerlijke chicken curry is klaar!

curry