Drillinstructor tell me what to do? Dit liedje komt iedereen zich vast wel bekend voor. Nou dit vraag ik dus twee keer (ok, ok minimaal 1 keer) per week aan één van de drillinstructors van The Bootcamp Club. Zelfs voordat The Bootcamp Club daadwerkelijk The Bootcamp Club is geworden trainde eigenaresse Barbara den Bak mij al in het Amsterdamse Bos.

De eerste keer dat ik een bootcamples volgde was ik eigenlijk al om. Ik haat sportscholen en heb te weinig discipline om mijzelf in mijn eentje af te beulen. Vandaar dat deze formule voor mij perfect is. En The Bootcamp Club geeft daarnaast ook ’s ochtends vroeg lessen, de zogenaamde Early Birds. Ik doe namelijk ook nog eens ’s avonds het liefst niets. Kortom, ik ben fan en er bestaat wat mij betreft geen betere training.

De afgelopen jaren heb ik meegedaan aan verschillende “specials” zoals de 8 weeks to Fabulous, Mudmasters en Personal Bootcamp. Onder begeleiding van Barbara ben ik afgelopen mei (vrijwillig) afgebeuld tijdens de Personal Bootcamp. Dit is mij zelfs zo goed bevallen dat ik nog steeds 1 keer per maand personal training krijg.

Met alleen gezond eten kom je er namelijk niet! Het is daarnaast zo ontzettend belangrijk dat je goed beweegt. Een tijdje niet sporten maakt je gewoon ongelukkig. Het is voor mij straks tijdens de winter ook weer even de tanden op elkaar bijten. Maar dan denk je aan de favoriete spreuk van Barbara: “Summerbodies are made in the winter” en je bent om. Bootcamp gaat namelijk (vrijwel) altijd door. Sneeuw, regen of hagel het maakt niet uit. En mocht je nou toch een beetje van suiker zijn dan geeft The Bootcamp Club tegenwoordig ook trainingen indoor!

Dus hoppakee zorg dat je die kaasfondue kunt rechtvaardigen en schrijf je hier in voor een gratis proeflesje bootcamp.

Het lachen is slechts voor de foto hoor… Hieronder vind je ook nog een lekker recept voor een after workout maaltje!

20131024-164054.jpg

20131024-164129.jpg

20131024-164109.jpg

20131024-164116.jpg

20131024-164122.jpg

20131024-164047.jpg

20131024-164039.jpg

After Workout Omeletwrap (1 persoon)

– 3 eieren;

– 4 groene asperges;

– 2 tomaten;

– handje sla;

– eventueel verse kruiden;

– peper;

– maggi;

– aromat; en

– olijfolie.

In een bakje kluts je de eieren, een eetlepel water, wat druppels maggi, aromat en de peper goed door elkaar. Als je verse kruiden hebt, knip deze dan zo klein mogelijk en voeg toe bij het eiermengsel.

Daarna was en snijd je de tomaten en snijd je 1 cm van de onderkant van de asperges af. Verhit in een grillpan wat olie en grill hierin de asperges (5 min). Als de asperges klaar zijn laat je ze even uitlekken op een vel keukenpapier.

Verhit daarna in een koekenpan weer wat olijfolie en giet het eiermengsel erin. Zorg dat het eiermengsel de gehele pan bedekt. Draai daarna het vuur laag en dek af met een deksel. Na ongeveer 1 1/2 á 2 min even checken of de onderkant gaar is en dan de omelet omdraaien. Nog even 1 1/2 á 2 min wachten en je omelet is klaar.

Leg de omelet als een wrap op je bord en vul met de groene asperges, tomaat en sla. Als je wat Parmezaanse kaas hebt strooi je dat nog een beetje eroverheen. Benen omhoog en smullen maar.

20131024-164146.jpg