Brrrrr, zodra de herfst begint is het voor mij weer volop tijd voor soep. Vandaag een hele makkelijke soep die je zo in elkaar hebt geknutseld. Eet de soep helemaal puur met alleen wat verse kruiden of maak de soep wat smeuïger door wat koksroom o.i.d. toe te voegen. Nog een tip! Vries sowieso de helft van de soep zonder koksroom o.i.d. in. De soep is namelijk tevens een perfecte basis voor een pasta- of pizzasaus of lasagne.

Ik gebruik allemaal verschillende soorten tomaten, maar je kan natuurlijk ook 1 soort gebruiken.

Tomaten- paprikasoep

Paprika- tomatensoep (+/- 2 liter)

– 4 tasty tom tomaten;

– 2 trostomaten;

– 2 pomodori tomaten;

– 2 coeur de boeuf tomaten;

– 2 rode paprika’s;

– 1 gele paprika;

– 1 oranje paprika;

– 2 groentebouillonblokjes;

– 1 el rode currypasta;

– 1 grote rode ui;

– 2 knoflooktenen;

– 100 gram feta;

– 2 naanbroden; en

– Olijfolie.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Was alle tomaten en paprika’s en snijd in grove stukken. Pel en snijd de ui en knoflook in grove stukken. Los de groentebouillonblokjes op in een maatbeker met +/- 1 liter gloeiend heet water. Giet in een (hele) grote pan een flinke scheut olijfolie. Voeg de currypasta, knoflook en ui toe en fruit alles aan voor ongeveer 2 min. Voeg daarna alle tomaten en paprika’s toe. Giet het bouillonwater bij de pan, zodat alle groenten net niet onder water staan. Lekker 20 min op middelhoog vuur laten pruttelen. Af en toe even de groenten omscheppen zodat alles lekker zacht wordt. Daarna pureren en that’s it!

IMG_7949[1]

Als de soep nog ongeveer 5 minuten moet verkruimel je de feta over de naanbroden. Leg de naanbroden in de oven, totdat de feta warm en zacht geworden is.

IMG_7943[1]

Is de soep je nu te puur? Voeg dan wat koksroom of crèmefraîche toe. Op welke manier je de soep ook eet, het is en blijft heerlijk.

Schenk de soep in kommen en serveer met het naanbrood met feta! Heb je verse kruiden? Knip de kruiden en voeg ze als laatsteaan de soep toe.

IMG_7944[1]

IMG_7945[1]