Op de Reguliersdwarsstraat zit al zolang als ik me kan herinneren Rose’s Cantina. Als student heb ik er vaak genoeg fajitas gegeten. Door de jaren heen is de zaak alleen behoorlijk afgetakeld. Gelukkig heeft restaurantgoeroe Casper Reinders de zaak eens goed onder handen genomen. Het resultaat is een prachtige tent met een warme (Mexicaanse) uitstraling. Ik houd in ieder geval alleen al van die kleur groen van het interieur.

Bij binnenkomst heb je een lange bar aan je linkerhand en een lange bank met tafeltjes aan je rechterhand. Loop je langs de bar dan kom je meer in het restaurant gedeelte, met achterin de open keuken. Afgelopen zomer had ik er al een keer met mijn oude huisgenootjes gegeten. En ik heb er menigmaal aan de bar gezeten voor een overheerlijke cocktail. Deze keer was ik er met mijn bestie Char. Even samen op pad, voordat we elkaar door vakanties een maand moeten missen.

We werden gelijk gezellig ontvangen door Fred, die ons de hele avond wegwijs maakte door alle gerechten. We gingen voor een verrassingsdiner van de kok (en Fred). We begonnen met de oysters picco de gallo – pulpo – ceviche – gambas al ajillo – yellowfin tuna. Mmmm,de oesters met een smaakexplosie van de picco de gallo waren heerlijk. Ik had meteen twee favorieten: de ceviche en de gambas al ajillo. Ik ben sowieso dol op ceviche en gambas! Gelukkig zijn beide bij Rose’s Cantina om te smullen.

Roses Cantina

Rose's Cantina

Rose's Cantina

Rose's Cantina

Rose's Cantina

Daarna kwamen de empanadas – quesadillas – nachos deluxe. De nachos waren echt een feest. Tortilla chips uit de oven met cheddar kaas, salsa, jalapeños, zure room, guacamole EN chili con carna. Sorry, maar dit is toch echt een top combinatie?

Rose's Cantina

En alsof dat allemaal nog niet genoeg was gingen we door naar het hoofdgerecht. Op een stoere houten plank kregen we rib eye steak – pork rib steak & lamp chops met ovenaardappels, groenten en chimichurri. Niet alleen mannen worden wild van zo plateau met vlees, ik ook als mega carnivoor!! En al het vlees was heerlijk en mals…

Rose's Cantina

We sloten de avond af met een toetje van chili chocolat and tequilla mouse & passion fruit cheesecake. Ik was vooral fan van het chocotoetje.

Rose's Cantina

Rose's Cantina

We zijn meer dan verwend door Rose’s Cantina en letterlijk de tent uit gerold (mmm, dat kwam misschien ook een beetje door de wijntjes haha). Rose’s Cantina is gewoonweg een leuke zaak. En dan niet alleen het eten, maar ook de ambiance en de gezellige bediening zorgen hiervoor. Ga hier met z’n tweetjes of een grote groep eten of ga gewoon even aan de bar een cocktail drinken. En in het weekend verandert Rose’s Cantina ook nog eens in een feestje.

Rose’s Cantina – Reguliersdwarsstraat 38 – website

20131107-174058.jpg

20131107-174108.jpg