Vandaag is de perfecte dag voor een mannelijke salade. Met deze sla krijg je je man zeker weten zover om ook eens een slablaadje mee te prikken. Kortom, een mannige woensdag!

En vergeet niet… Het allerbelangrijkste is dat je investeert in goede biefstukken!

Serveer de sla carbless voor de vrouwtjes, maar geef je man er wat brood bij. Tip! Snijd (oud) stokbrood in dikke plakken en bestrijk met een beetje olijfolie. Leg de plakken in een voorverwarmde oven (+/- 200 gr) voor ongeveer 4 á 5 min. In ieder geval moeten de broodjes goudbruin zijn. Als ze klaar zijn haal je de broodjes uit de oven en bestrijk je ze even met een knoflookteen. Rustig aan met de knoflook, het is vrij snel heftig! Dit zijn mega lekkere toastjes…

Steak & Balsamico Tomaten (4 personen)

– 4 biefstukken van de slager;

– 2 zakken sla naar keuze;

– 500 gr kleine of middelgrote tomaatjes;

– 3 rode uien;

– 1 knoflookteen;

– 3 á 4 el balsamico azijn;

– eventueel een flinke scheut truffelolie;

– 50 gr Parmezaanse kaas;

– olijfolie; en

– peper & zout.

Haal de biefstukken een half uur voordat je gaat beginnen uit de ijskast. Laat de biefstukken, tussen een vel keukenpapier, op kamertemperatuur komen.

Was en snijd de tomaatjes door de helft of door vieren. Pel de ui en snijd, afhankelijk van de grootte, in de breedte in 2 of 3 gelijke delen. Pers de knoflookteen uit.

Verhit in een koekenpannetje nog wat olijfolie en voeg de knoflook toe. Daarna gelijk de tomaatjes. Even goed roeren en als je ziet dat het velletje een beetje los gaat laten, blus je de tomaatjes af met de balsamico azijn (en eventueel de truffelolie). Draai het vuur laag en laat rustig doorpruttelen. Wel af en toe even roeren!

Steak & Balsamico

Strooi flink wat peper & zout over de biefstuk en wrijf dit er een beetje in. Verhit in een grillpan een beetje olijfolie. Bak de biefstukken (medium/rare) 1 1/2 á 2 min per kant. Het is een beetje afhankelijk van de dikte van je biefstukken. Kleine truc is dat als je zacht in het vlees knijpt en het voelt aan zoals de spier tussen je duim en je wijsvinger je vlees medium/rare is. Zorg er in ieder geval dat de pan bloedheet is, waardoor je de biefstukken gelijk dichtschroeit. Zijn de biefstukken klaar? Haal de biefstukken uit de grillpan en verpak ze als pakketje in aluminiumfolie.

Grill in dezelfde pan de uien. Zorg dat ze aan beide kanten een bruin randje krijgen. Je ziet daarnaast vanzelf dat de uien wat zachter worden (dat is goed). Blijf wel opletten dat de uien niet aanbranden!

Haal de biefstukken uit het aluminiumfolie en snijd met een vlijmscherp mes in dunne plakken. Leg op de borden wat sla. Daarna de tomaatjes en de gegrilde rode ui. Schep wat van het balsamicoprutje uit de pan over de sla als soort dressing. Dan is het de beurt aan de biefstuk en top af met de Parmezaanse kaas!

Mannen, ik zeg genieten maar!

Steak & Balsamico

Steak & Balsamico