Jippie Marathonweg heeft een nieuwe kaart. En ik heb de eer om een recept van één van de nieuwe gerechten op de kaart met jullie te delen. Ik kan in ieder geval niet wachten om daar weer te gaan lunchen of dineren, want ik wil alle nieuwe gerechten maar al te graag uitproberen. Kijk hier om alvast te genieten van het nieuwe menu. Racen naar Marathonweg dus!

Risotto van quinoa, biet, macademia, halouimi en rucola (1 persoon)

– 150 gr. puree van gekookte bieten (vacuüm te koop in supermarkt)

– 50 gr. fijngesneden gedroogde vijgen;

– 30 gr. grof gehakte macademia noten;

– 75 gr. rauwe biet in julienne (flinterdunne reepjes) gesneden;

– 50 gr. halloumi in 2 gelijke stukken gesneden;

– 160 gr. gekookte quinoa (quinoa koken zie hier);

– 100 gr. slagroom;

– klein handje rucola;

– 1 el crèmefraîche;

– zout & peper; en

– wat mooie olijfolie.

Zet een pan op het vuur en doe hier de bietenpuree, julienne van biet, gekookte quinoa en slagroom in. Verhit de ingrediënten goed door en breng op smaak met zout, peper en de olijfolie. Grill de halloumi in de grillpan. Neem een diep bord en leg de ‘risotto’ in het midden van het bord. Schep 2 halve eetlepels crème fraîche op de ‘risotto’. Bestrooi daarna met de macadamianoten en de gedroogde vijgen. Leg wat rucola op de ‘risotto’ en als laatste de gegrilde halloumi.

Wow, dit klinkt heerlijk toch? Ik zeg genieten maar…

Zie hieronder nog een lekkere wijnsuggestie van Bernard, eigenaar van Marathonweg. Past perfect bij dit gerecht!

Marathonweg
Marathonweg
Marathonweg
Marathonweg
Marathonweg
Marathonweg
Wijnsuggestie:

Chateau de Leoube
‘Secret de Leoube 2012’
Cotes de Provence
Frankrijk
Rose

Het Chateau Leoube is gelegen pal naast het bekende chateau ‘Domaine Ott’ . De wijnmaker Romain Ott is overgelopen naar de buurman om zijn kunsten hier te gaan vertonen nadat zij eigen domaine in handen is gekomen van een grotere corporatie. Het Chateau Leoube is eigendom van een rijke Engelsman die zijn hulp goed kon gebruiken. Momenteel wordt er wijn gemaakt van hoge kwaliteit en zijn de flessen makkelijk te herkennen door de fraaie uitmonstering.

Het gerecht bevat elementen zoals rode biet en haloumi welke eigenlijk ideaal zijn om te combineren met deze rose.

Rose is voor velen een ‘zomer dingetje’ maar desalniettemin een prachtige keuze voor andere seizoenen.

Deze rose bestaat voor 40 % uit cinsault 40 % grenache en 20 % cabernet sauvignon. De laatst genoemde druif is hier nou juist de ideale druif waardoor het bij uitstek een eetwijn is.

Het zoete en aardse van de rode biet past mooi bij het frisse zuurtje van de wijn en daarnaast zorgt de eerder genoemde cabernet sauvignon er voor dat er meer krachtige smaken, zoals de halloumi, zijn opgewassen tegen deze wijn!

Mooi in balans en ook zonder het gerecht kun je met veel plezier genieten van deze fantastische wijn…

20131110-212036.jpg

Marathonweg – Marathonweg 1-3-5 – website