Je ziet tegenwoordig steeds meer “gekke” groenten bij de groenteboer liggen. Denk aan gele courgettes, dikke ronde aubergines en paarse wortels. Ik ging afgelopen week voor de dikke, grote en ronde aubergine bij mijn groenteboer Olgun. Ik was erg benieuwd!

De kleur van het vruchtvlees van de aubergine is veel lichter net zoals de kleur van de aubergine zelf. De aubergine had een ietwat sappigere en zachtere smaak dan de ordinaire aubergine. Ik vond het lekker en een goede keuze van mijzelf om deze “gekke” groente eens uit te proberen. Je kan natuurlijk ook gewoon normale aubergines gebruiken, maar een “gekke” groente geeft het gerecht wel een leuke twist.

Gekke Groentelasagne (4 personen)

– 1 1/2 courgette;

– 1 1/2 aubergine;

– 1 “gekke” aubergine;

– 4 kleine tomaatjes;

– 2 bollen buffelmozzarella;

– 50 gr Parmezaanse kaas;

– verse basilicum;

– 1 knoflookteen;

– truffelolijfolie;

– olijfolie; en

– peper & zout.

Groentelasagne

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Was alle groenten grondig. Snijd de aubergines en courgettes in even dikke plakken. In een bakje pers je de knoflookteen uit en meng je de knoflookteen met 2 el olijfolie. Bestrijk alle plakken met de knoflookolie. Grill in een grillpan de plakken, totdat er mooie grill streepjes op de groenten zitten en ze gaar zijn. Alle groenten passen natuurlijk nooit in 1 keer in de grillpan. Leg daarom de groenten die klaar zijn in een ovenschaal en houd de groenten warm in de oven. Dek de ovenschaal wel even af met een stuk aluminiumfolie.

Zijn alle groenten klaar? Snijd dan de tomaatjes in tweeën. Dep de buffelmozzarella’s droog met een vel keukenpapier. Snijd de buffelmozzarella ook in gelijke plakken. Rasp daarna de Parmezaanse kaas.

Nu kan je de lasagne gaan bouwen. Je kan de hele ovenschaal gebruiken, maar ik vind het leuker om kleine lasagne torentjes te bouwen. Begin met een plak van de grote ronde aubergine, dan 2 plakjes courgettes samen met 2 plakjes normale aubergines en dan een laagje buffelmozzarella. Zo, dat is 1 laag. Herhaal deze stap nog een keer. Als laatste nog een laagje groenten en top af met wat Parmezaanse kaas.

IMG_8351[1]

Zet de torentjes of de lasagne nog even voor max 10 minuutjes in de oven. De buffelmozzarella hoeft niet helemaal gesmolten te zijn, alleen maar een beetje zacht. Scheur vlak voor het opdienen de basilicum over de groentelasagne, versier met de twee halve tomaatjes en druppel er een beetje truffelolijfolie eroverheen. En smullen maar!

Lekkere makkelijke maandag toch? Enjoy!

Serveer met sla of maak voor de mannen crostini’s met wat overgebleven buffelmozzarella.

IMG_8117[1]