Vorige week gingen Thole en ik gezellig bij Nikki en Steef eten! Nikki wilde graag iets lekkers! Her wish is my command haha… Het is een bestaand recept, maar dan voor de mannen wat uitgebreid met citroen, honing & tijmkip.

Je kan de citroen, honing & tijmkip natuurlijk ook perfect eten met een grote sla of wat dacht je van een simpele pasta met wat Parmezaanse kaas?

Eva schoof ook nog even aan om een vorkje mee te prikken! We hebben in ieder geval lekker zitten kletsen en mega gelachen. Kortom, een heerlijk avondje!

Nikki heeft op haar blog CircleOfMoments al de foto’s geplaatst dus hier als laatste nog het recept!

Citroen, honing & tijmkip (4 personen)

– 2 á 3 kipfilets;

– 1 citroen;

– 1 knoflookteen;

– 3 el honing;

– 2 el olijfolie;

– takje verse tijm of 2 el gedroogde tijm; en

– peper & zout.

Snijd de kipfilets in dunne repen. Maak de marinade van de honing, olijfolie, tijm, de rasp van de hele citroen en de citroensap van de hele citroen. Leg de kip in de marinade en zet de kip in de ijskast voor een half uurtje.

Zet de oven aan op 100/125 graden.

Ga daarna aan de slag met de rest.

Couscous & Halloumi (4 personen)

– 140 gram couscous;

– 1 pak Halloumi;

– 1 komkommer;

– bakje romaatjes;

– groente bouillonblokje

– 2 gesnipperde rode uien of sjalotten;

– 2 tenen geperste knoflook; en

– 1 1/2 theelepel ras el hanout.

Vul een maatbeker met ongeveer 500 ml kokend water en laat hierin het bouillonblokje oplossen. Doe olijfolie in een kookpan en fruit hierin de knoflook en de ui. Voeg de couscous toe en bak deze ongeveer 30 seconden even heel kort mee. Blus af met het bouillonwater, zodat de couscous net onder water staat. Voeg 1 1/2 theelepel ras el hanout toe. Even goed roeren en zodra het weer kookt draai je het vuur uit en doe je een deksel op de pan. Laat even rusten, maar roer wel regelmatig. Als de couscous na 4 á 5 te droog is voeg je nog wat van het bouillonwater toe.

Snijd de komkommer door de helft en verwijder de zaadlijsten. Snijd zowel de komkommer als de tomaten in kleine blokjes.

Bak nu de kip in de grillpan. Houd daarna de kip even warm in de voorverwarmde oven.

Snijd de halloumi in repen van 0,5 cm en gril deze in een grillpan met beetje olijfolie totdat beide kanten knapperig en bruin zijn. De couscous is nu klaar. Meng de komkommer en de tomaten met de couscous. Schep de couscous op een bord, daarna de kip en voeg als laatste de warme halloumi toe.

20131120-115408.jpg