Vandaag is het weer een heerlijke dag voor soep! Ik ben, zoals jullie inmiddels wel weten, fan van soep. Niet alleen omdat het echt mega lekker is, maar ook omdat je met 1 kom soep zo ongeveer aan je dagelijkse portie groenten zit. Chill toch? Bij mij staat er dan ook standaard een bak soep in de vriezer!

Eet de soep lekker met stokbrood, pitabroodjes, focaccia of zoals ik met naan!

Spinazie- Broccolisoep (+/- 1 1/2 liter)

– 1 HUGE broccoli;

– 300 gr spinazie;

– 2 sjalotten;

– 1 Spaanse peper;

– 2 knoflooktenen;

– 1 stuk gember ter grootte van je duim;

– 400 ml kokosmelk;

– 2 groentebouillonblokje; en

– staafmixer/blender.

Spinazie

Was de broccoli en snijd de broccoli in grove stukken. Ook de gember, knoflook, Spaanse peper en de sjalotten mogen in grove stukken worden gesneden. Vergeet niet dat het allemaal wordt gepureerd, dus bespaar je de moeite om alles keurig te snijden. Kook een liter water en schenk het water in een maatbeker.

Zet een enorme pan op het vuur. Schenk wat olijfolie in de pan en voeg daarna de uien, Spaanse peper, gember en sjalotten toe. Bak alle ingredienten, totdat de sjalotten wat glazig worden (duurt ongeveer 2 min). Zoals gewoonlijk blijf opletten dat de knoflook niet aanbrandt! Voeg daarna de broccoli toe. Verkruimel de groentebouillonblokjes boven de pan. Als laatste mag de hele zak spinazie erbij. Voeg wat kokend water toe tot alles net NIET onder water staat. Lekker 20 min laten pruttelen.

Haal daarna de pan van het vuur en purereren maar. Giet dan de kokosmelk erbij. Even goed roeren en proeven! Te dik? Voeg wat water toe. Desnoods even op smaak brengen met peper & zout!

Nomnomnom en genieten maar van deze bom aan groenten!

Spinazie

Spinazie