IMG_8491[1]

Amper een week open, maar Fleur en ik hadden gelukkig meteen een tafeltje weten te bemachtigen. Hugo’s Bar en Kitchen is DE nieuwe hotspot op het Hugo de Grootplein. En dat het hot and happining is blijkt, want Hugo’s zat de hele avond bommetje vol! Reserveren dus!

We werden super gastvrij door Laurens (1 van de eigenaren) ontvangen! We begonnen de avond met de Ketel ’n Roses, een hele lekkere cocktail. We besloten daarbij de confit de canard bitterballen erbij te nemen! Holy sh*t die zijn echt fantastisch…

IMG_8498[1]

IMG_8439[1]

Hugo's

Aan tafel maakten we kennis met chef Charlie (bekend van Tunes & Bar Franklin), die met zoveel passie over het menu sprak dat wij zonder te twijfelen kozen voor het 4-gangenmenu van de chef. Gelukkig vinden we allebei zo ongeveer alles lekker dus Charlie had carte blanche.

We begonnen met de coquilles op 2 verschillende manieren bereid – tartaar en gebakken – met een malt van chocolade, een moes van doperwten en trompet de mort. Mmm, dit is pas het begin en het belooft nu al een op en top culinaire avond te worden.

IMG_8481[1]

Daarna kregen we kabeljauw met een moes van erwtjes, gele bietjes en een crème van meirapen. We deelden de eend met dadel, een coulis van rode paprika en een brioche. Beide gerechten waren wederom fingerlinking good! En we zaten (gelukkig) pas op de helft…

IMG_8483[1]

IMG_8485[1]

Gang 3 bestond uit een kalfentrecote, een stoof van kalf, parelgort en een vinaigrette van vloeibaar houtskool. Mijn favoriet was absoluut de stoof van kalf! Jeetjemina die smaak én zo mals, maar ook de vinaigrette van vloeibaar houtskool gaf zoveel smaak aan het gerecht mmm!

Hugo's

Als toetje deelden we de “Afterdinner dip” en de “Cognac”. De Afterdinner dip neemt je mee terug naar je jeugd! Je mag namelijk de chocolademousse zo van de garde aflikken! Dat is toch een feest? De Cognac met crème Anglaise, kiwi en koffie was ook lekker!

IMG_8488[1]

IMG_8489[1]

IMG_8490[1]

Omdat we maar niet genoeg van al het lekkers konden krijgen deelden we ook nog de kaasjes van L’Amuse met een (koud) glaasje Kopke 10 jaar oude port!

IMG_8492[1]

IMG_8493[1]

Ok, ok als aller- allerlaatste kregen we de Espresso Martini met Ketel One Vodka, Kahlua, espresso en chocolade cocktail!

IMG_8497[1]

Wow, Fleur en ik hebben echt over de top van alles genoten! Wederom een aanrader met een waanzinnige keuken. Je kan hier op hoog niveau een avondje uit! Kortom, race naar de website en probeer zo snel mogelijk een tafeltje te bemachtigen! Mocht dat niet lukken ga er dan in ieder geval heen om een cocktail te drinken en bestel de confit de canard bitterballen…

Oh ja, ze serveren op zondag ook nog eens een brunch!

Op naar Hugo’s dus…

HUGO’S Bar & Kitchen – Hugo de Grootplein 10 – website

IMG_8494[1]

IMG_8495[1]

IMG_8496[1]