Soms vind ik het heerlijk om aan het einde van de dag over de markt te struinen. Je gulden is dan nog meer dan een daalder waard. Zo liep ik laatst tegen een aantal laatste bosjes basilicum aan, die ik allemaal voor € 0,50 mocht meenemen. Heerlijk dit soort koopjes!

De standaard pesto kennen we natuurlijk allemaal! De Spicy Pesto, de naam zegt het al, heeft een lekker pittig tintje. Je kan de pesto zeker een paar dagen in de ijskast bewaren. Ik heb er in ieder geval 3 dagen van kunnen genieten. Bewaar wel in een afgesloten potje of bakje.

Dag 1 heb ik de Spicy Pesto heel simpel als dressing gebruikt, samen met wat buffelmozzarella en sla. Helaas was de rosbief á la minuut die Thol en ik erbij aten echt absoluut niet fotowaardig. Haha, ook bij mij gaat weleens wat mis in de keuken!

Spicy Pesto

Spicy Pesto

– 2 bossen basilicum;

– 1/4 of wat meer spicy 1/2 Spaanse peper;

– 4 el olijfolie;

– 25 gr. Parmezaanse kaas;

– 1 knoflookteen;

– peper & zout; en

– keukenmachine.

Haal de blaadjes van de basilicum. Verwijder eventueel de zaadjes uit de Spaanse peper als je nog wat minder spicy wilt. Pel de knoflookteen en snijd de Parmezaanse kaas in wat kleinere blokjes. Doe de basilicum, Spaanse peper, Parmezaanse kaas en de knoflookteen in de keukenmachine. Hakken & mixen maar. Even met de lepel alles goed husselen en schenk daarna de olijfolie erbij. Nog even mixen en dan proeven… Als de pesto nog wat korrelig is voeg dan wat extra olijfolie toe. Als laatste nog even op smaak brengen met peper & zout.

Spicy Pesto

Spicy Pesto dressing (4 personen)

– 2 el Spicy Pesto;

– 3 el Baslamicoazijn.

Meng de Spicy Pesto met de balsamicoazijn! Tadaaaaaaa een heerlijke dressing.

Lekker met sla en verse buffelmozzarella. Voor de mannen met een stukje vlees, maar ook hartstikke lekker met gegrilde kip. Liever vega? Maak er dan een grote sla van met gegrilde groenten, zoals paprika/courgette/aubergine.

Spicy Pesto