Vroeger maakte mama heel vaak ‘mosterdkip’ voor ons. We kregen er toen altijd een handje chips bij, mmmm… Vandaag een iets gezondere variant! Maarrrr je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de mosterdkip met chips te eten, dan heb je wel echt een feestje op je bord. Deze keer de mosterdkip met vers Turks brood. Wil je echt helemaal lean gaan, maak er dan een grote sla bij. Hoe je de mosterdkip ook eet het blijft even lekker!

Mosterdkip (4 personen)

– 2 kipfilets;

– 3 el normale, gladde mosterd;

– 2 el grove mosterd;

– 2 el olijfolie;

– 1 el mosterdzaad;

– 1 wat grote knoflookteen;

– 1 citroen; en

– peper & zout.

Snijd de kipfilet in blokjes. Maak een marinade van de 2 soorten mosterd, mosterdzaad, olijfolie en het sap van een halve citroen. Pers de knoflookteen uit en meng de knoflook ook bij de marinade. Meng de kip door de marinade en laat even lekker een half uurtje marineren in de ijskast.

20131211-122859.jpg

Zet daarna de oven aan op 200 graden. Schep de kip, als die gemarineerd is, op een bakplaat bekleed met bakpapier. Schuif de bakplaat in de oven en dan even 20-25 minuutjes wachten. Schep in ieder geval de kip na 10 min even om.

20131211-122909.jpg

Daarna afmaken met Turks brood, tomaatje, kommertje en sla! En aanvallen maar..

.20131211-122919.jpg