Mijn lieve vriendinnetje Pia, eigenaresse, van de fantastische webshop Blackfashionstore.com opende vorige week van 9-15 december samen met LYNN een Holiday Pop Up Store op de Haarlemmerdijk. Speciaal voor genodigden organiseerden ze de Tuesday Boozeday! Pia belde mij op of misschien The Lion Kitchen voor de gluhwein wilde zorgen. NATUURLIJK! En al zeg ik het zelf, de gluhwein was zo goed gelukt dat ik met liefde het recept met jullie deel haha. Laat het maar vriezen en sneeuwen!

Gluhwein (10 personen)

– 2 (pers)sinaasappelen;

– limoen;

– citroen;

– kaneelstokje;

– 3 laurierbladeren;

– 6 kruidnagels;

– vanillestokje;

– 200 gr suiker;

– 2 stuks steranijs;

– 2 flessen rode wijn.

20131217-121928.jpg

Boen de sinaasappelen, citroen en de limoen schoon en pers ze daarna uit. Druk de kruidnagels in de schillen van de (uitgeperste) sinaasappelen, citroen en limoen. In een grote pan schenk je het sap samen met de suiker, schillen, vanillestokje (in de lengte door midden gesneden), laurierbladeren en de kaneel. Zet de pan op het vuur en breng alles aan de kook. Als het kookt schenk je er een flinke scheut van de rode wijn bij. Breng weer aan de kook en laat alles op middelhoog vuur inkoken. Blijf goed roeren om ervoor te zorgen dat er niks aan de onderkant van de pan aanbrandt. Als het een gelei/stroperig geheel is geworden, dan is je basis klaar! Let op, op het laatst kan het opeens hard gaan (zelf helaas moeten onder vinden).

Daarna giet je de rest van de rode wijn en de steranijs erbij en verwarm je alles heel rustig totdat het begint te stomen. De gluhwein mag absoluut NIET koken :)! Mmmm, genieten maar!

Let it snow, let it snow, let it snow!

20131217-121913.jpg

20131217-121830.jpg

20131217-121855.jpg

20131217-121842.jpg