Sinds half december is Amsterdam dankzij Merijn en Figo (bekend van het Parade restaurant La Cantina) een hotspot rijker genaamd: Repéré! De oude Gespot heeft plaats gemaakt voor dit pop-up restaurant. Ongeveer 100 dagen opent Repéré haar deuren. Char en ik besloten om de week voor kerst bij Repéré alvast even samen kerst te vieren. Een verdomd goede keuze! Van Gespot is niks meer over en dan te bedenken dat de jongens de hele tent in een week hebben verbouwd. Het resultaat mag er in ieder geval zijn.

De keuken bestaat uit een wekelijks wisselend drie gangen menu en een goede uitgebreide wijnkaart. Zodra je zit krijg je meteen een schaaltje gefrituurde spiering met een heerlijke mayonaise. Kijk hier houd ik nou van! En daarna kregen we ook nog een goed gevuld bord met vers, knapperig brood. Onder het genot van een glas pinot grigio konden we het menu eens goed bestuderen. We besloten (omdat we weer eens niet konden kiezen haha) om lekker alles samen te delen.

20131228-162812.jpg

We begonnen met de spekbokking | eitje | tuinkers | ui | vlierbloesem en de a*dam noord feta | aardpeer | pijnboompit | rode kool. Ik vind het leuk dat de menukaart al laat zien wat er precies in het gerecht zit. Al bij het zien van de borden konden we geen andere conclusie trekken dan dat het goddelijk moest zijn! En dat was het ook absoluut. Alle smaken pasten perfect bij elkaar en dat proefde je bij elke hap.

20131230-000132.jpg

20131228-162714.jpg

Op naar de tweede ronde! We kozen voor nog een voorgerecht de gasconne rund | warmoes | sjalot | boekweit | zuring en een hoofdgerecht de schol | bloemkool | waddenoester | hazelnoot | waterkers. Absoluut mijn favoriet was de gasconne rund met gepofte boekweit. Fantastisch hoe bij elke hap de boekweit knisperde in je mond! Dit wil en moet ik absoluut thuis maken. Maar ook op de schol met de waddenoester was niks aan te merken.

20131228-162721.jpg

20131228-162733.jpg

En op naar de allerlaatste ronde de chocolade | duindoorn | boerenmelk | steranijs en de boerenkaas | rozijnenbrood | kweepeer. JUMMIE! Onder het genot van eerst een glas nero d’avola en daarna nog een glaasje Moscatel en El Candado genoten we van de laatste gerechten.

20131228-162803.jpg

20131228-162753.jpg

Wij zijn dik tevreden over Repéré en balen nu al dat ze maar 100 dagen open zijn. Stiekem hopen we op een verlenging na 31 maart 2014! Kortom, wat ons betreft een aanrader.

Repéré – Prinsengracht 422 – website