Vriendje Jos liet laatst aan mij doorschemeren dat hij vond dat er te weinig vegetarische recepten op The Lion Kitchen te vinden zijn. Jos is trouwens één van de weinige echte vegetariërs die ik ken. De meeste zeggen wel vegetarisch te zijn, maar laten zich toch van tijd tot tijd verleiden. Hij echt absoluut niet. Daarom is het eerste recept van 2014 speciaal voor jou, Jos! En ‘feel the pressure’, want nu verwacht ik wel dat je het gerecht ook daadwerkelijk gaat maken.

Portobello’s (4 personen)

– 4 portobello’s;

– 300 gr spinazie;

– 1 rode ui;

– 1 knoflookteen;

– 125 gr zachte geitenkaas;

– 80 gr sla;

– bakje (gele) kleine tomaatjes;

– olijfolie;

– peper & zout; en

– eventueel 1 el Spicy Pesto.

Zet de oven aan op 180 graden. Boen de portobello’s voorzichtig schoon en verwijder de steel. Was de spinazie en laat even goed uitlekken. Snipper de ui en pers de knoflookteen uit. In een koekenpan verhit je wat olijfolie en fruit hierin de ui en de knoflookteen. Voeg na ongeveer 3o sec beetje bij beetje de spinazie toe, totdat alle spinazie is geslonken. Draai daarna het vuur uit. Meng eventueel een el Spicy Pesto door de spinazie voor een beetje extra pit. Je kan natuurlijk ook beetje pikante paprikapoeder of Sriracha saus gebruiken.

Vet een ovenschaal een in met wat olijfolie en leg hierin de portobello’s. Verdeel de spinazie over de portobello’s. Verkruimel als laatste de geitenkaas eroverheen. Zet de ovenschaal voor ongeveer 20 minuten in de oven. Als je merkt dat de geitenkaas te bruin wordt, dek de ovenschaal dan even af met wat aluminiumfolie.

IMG_8781[1]

Ondertussen was en snijd je de tomaatjes door de helft. Ik heb deze keer gesmokkeld en één van mijn lievelings kant en klaar dressing gebruikt: Kioom’s Mosterd Dressing (verkrijgbaar bij onder andere Marqt en Landmarkt). Je kan natuurlijk ook 2 el olijfolie en 1 el balsamicoazijn gebruiken. Even de tomaatjes en sla goed husselen.

Serveer de portobello’s samen met de sla en smikkelen maar! IMG_9389[1]

IMG_9390[1]

IMG_9391[1]