Vlak voor het nieuwe jaar kreeg ik het kookboek “We Love Beef” van Alain Caron & Richard van Oostenbrugge toegestuurd. Wat een heerlijk kookboek. Zonder dollen, echt alle recepten lijken mij verrukkelijk!

Afgelopen weekend ben ik met Nikki van CircleofMoments, haar vriend Steven en Thole boodschappen gaan doen bij Landmarkt. Toen ik de braadlappen zag liggen moest ik meteen aan dit recept uit “We Love Beef” denken. MMMMMM!

Ik was helaas de Parmezaanse kaas vergeten, maar het resultaat was er niet minder om. Zorg dat je lekker veel maakt, want dit is een perfect lunchhapje voor de volgende dag op vers (spelt)brood!

Overigens is het kookboek “We Love Beef” een echte aanrader en leuk om aan iemand (of jezelf uiteraard) cadeau te doen.

TIP: gebruik een sudderplaat onder de pan!

Verse Pappardelle met Draadjesvlees (4 personen)

– 3 el (archide)olie;

– 1 kilo riblappen, in blokken van 4 cm;

– 1 ui, fijngesnipperd;

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt;

– 1/2 rode peper, aan 1 stuk;

– 6 rijpe tomaten, in kwarten;

– 1 (vers) laurierblaadje;

– 125 ml (Italiaanse) rode wijn;

– 500 gr verse pappardelle;

– citroenrasp- en sap;

– een paar takjes platte peterselie, de blaadjes grof gehakt;

– een klontje boter; en

– versgeraspte Parmezaanse kaas.

IMG_9454[1]

Verhit de olie in een braadpan met dikke bodem en bak de riblappen in circa 5 minuten rondom bruin. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en bak mee tot de uien zacht worden. Voeg de tomaten en het laurierblaadje toe en laat even stoven. Bluf af met de rode wijn als het vocht van de tomaten is verdampt en laar op laag vuur tot 1/3 inkoken. Giet er daarna water bij tot het vlees onderstaat. Stoof het vlees gaar op laag vuur totdat het uit elkaar valt. Roer af en toe. Breng op smaak met zout.

Breng een grote pan water aan de kook. Voeg flink wat zout toe en kook pappardelle, afhankelijk van de dikte, in een paar minuten beetgaar. Giet de pasta af en meng er zo veel saus door dat de pasta de saus ‘opzuigt’ en de saus mooi om de pasta heen blijft hangen. Maak de pasta af met een beetje citroenrasp en -sap, peterselie en de boter. Bestrooi met Parmezaanse kaas.

En genieten maar!

We Love Beef – Alain Caron & Richard van Oostenbrugge – Carrera culinair

IMG_9465[1]

IMG_9464[1]

IMG_9455[1]