Het easy gerecht van afgelopen dinsdag was zo populair, dat ik heb besloten nog zo’n mega easypeasy recept met jullie te delen.

De ijskast was vorige week praktisch leeg en met de ingrediënten die er (gelukkig) nog wel lagen heb ik dit recept bedacht. De combinatie was een bijzonder aangename verrassing en ontzettend lekker.

Reken (zeker voor de mannen) 2 naanbroodjes per persoon. Wil je wat meer low carb, neem er dan eentje met lekker extra veel spinazie en gehakt.

Het relaxte van dit gerecht is dat je meerdere mogelijkheden hebt. Ik heb naan gebruikt, maar je kan ook wraps of pitabroodjes gebruiken. Je kan ook in plaats van de Spaanse peper, bijvoorbeeld sambal of Sriracha saus gebruiken. Of laat het pittige helemaal weg… Haha, vind je het moeilijk om keuzes te maken? Houd je dan vast aan het recept hieronder.

Easypeasy Naan (4 personen)

– 4 tot 8 kleine naanbroodjes;

– 600 gr spinazie;

– 400-500 gr rundergehakt;

– 1/2-1 Spaanse peper of 1 el sambal/Sriracha saus;

– 1 grote rode ui;

– 1-2 knoflooktenen;

– stukje gember ter grootte van je duim;

– klein bolletje radicchio (rode, beetje bittere sla);

– olijfolie;

– peper & zout.

Verwijder de buitenste bladeren van de radicchio en snijd in dunne reepjes. Was de radicchio en droog in een slacentrifuge of met een droge, schone theedoek. Verwarm de oven voor op 200 gr.

Pel en snipper de rode ui. Pel en pers de knoflookteen of tenen uit. Schil en snijd de gember in zo klein mogelijke stukjes. En snijd als laatste de Spaanse peper door de helft en in zo dun mogelijke ringetjes. In een grote koekenpan verhit je wat olijfolie. Fruit hierin de ui, knoflook, gember en Spaanse peper. Als de uien glazig zijn geworden (30-60 sec) voeg je het gehakt erbij. Rul (= het bakken van gehakt zonder dat het een bal wordt) het gehakt. Breng op smaak met peper & zout.

Het gehakt hoeft niet helemaal gaar te zijn voordat je beetje bij beetje de spinazie toevoegt. Als ongeveer de helft van de spinazie is geslonken kan je de naanbroodjes in de oven leggen (duurt 3 á 4 min). Als alle spinazie is geslonken en het gehakt klaar en gaar is ben je er al. Dit is toch weer zo heerlijk easy?!?

Haal de naanbroodjes uit de oven en snijd ze helemaal open. Schep op de ene helft een flinke schep van het gehakt- en spinaziemengsel en top af met een handje radicchio. Voor de echte fan druppel je er nog wat Srirache saus overheen. Genieten maar!

TIP: maak nog een extra sausje van de Sriracha met een beetje mayonaise of yoghurt. Maakt het gerecht nog smeuïger. Of een beetje tzatziki is natuurlijk ook heerlijk!

20140115-153648.jpg