Vorige week poste ik de foto van de Sticky Chicken & Couscous op mijn Instagram en sindsdien stromen de vragen binnen voor het recept. En ach ik ben de vervelendste niet dus: Voilá!

Dit is wat mij betreft echt een mega aanrader. Niet alleen de kip, maar ook de couscous gaat steeds meer lijken op perfectie. En kijk daar doen we het voor!

Sticky Chicken & Couscous (4 personen)

– 2 kipfilets;
– 4 tomaten;
– 400 gr spinazie;
– 250 gr couscous;
– sjalot;
– knoflookteen;
– ½ el Harissapasta;
– ½ el Ras el Hanout;
– groentebouillonblokje;
– 1 el sambal (of 2 als je van spicy houdt);
– 2 el ketjap;
– 3 el honing;
– 1 el olijfolie; en
– peper & zout.

Haal de kipfilets uit de ijskast en snijd ze in lange repen. Maak een marinade van de sambal, ketjap, honing, olijfolie en peper & zout. Meng de kipfilet met de marinade en laat even lekker 20 min marineren. Was en snijd daarna de tomaten in kleine blokjes. Indien nodig was dan ook de spinazie en laat goed uitlekken.

20140212-160706.jpg

Los het groentebouillonblokje op in een liter heet water. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflookteen uit. Verhit een flinke scheut olijfolie in een kookpannetje en fruit hierin de ui, knoflook, harissapasta en de Ras el Hanout. Voeg na 1 min de couscous toe en even goed alles hussele. Schenk daarna het bouillonwater bij de couscous, totdat de couscous net onder water komt te staan. Wederom even goed roeren, draai het vuur uit (laat de pan wel op het kookpitje staan) en doe een deksel op de pan. Het duurt ongeveer 10 min voordat de couscous gaar is. Check af en toe bij de couscous, even roeren, en voeg beetje bij beetje het bouillonwater toe. De couscous moet uiteindelijk zacht en korrelig worden. Het kan dus best zijn dat je niet al het bouillonwater nodig hebt of dat je juist te weinig hebt. Ligt een beetje aan welke couscous je gebruikt.

Ondertussen bak je de spinazie in een klein beetje olijfolie en zorg je ervoor dat alle spinazie is geslonken. Giet eventueel het vocht van de spinazie af. Bak of grill de gemarineerde kip. Als de couscous gaar is, kan je in een grote bak de couscous met de spinazie en tomaten mengen. Breng als laatste op smaak met peper & zout.

20140212-160724.jpg

Een flinke schep couscous op elk bord en daar bovenop de sticky chicken. Mmmm, dit is echt één van mijn lievelingsgerechten geworden. Die van jullie ook?

20140212-160741.jpg