Op een woensdagavond uitgebreid bijkletsen met Char, daar hoort natuurlijk lekker eten bij. Ik heb deze pizza, raar maar waar, in Curaçao gegeten en sinds die tijd wilde ik de pizza al de hele tijd thuis namaken. Je denkt misschien wat een aparte combi?!? Maar trust me, this is heaven!

Wel weer lekker gesmokkeld met de ‘La Tua Farina mix voor foccacia en pizza’. Te koop bij de grotere Appie en Marqt. En deze keer ook geen zelfgemaakte pizzasaus, maar gewoon een potje biologische pastasaus. Kies een beetje een pittige pastasaus voor de lekkere smaak, bijvoorbeeld arabiata. Op een doordeweekse dag mag je best een beetje smokkelen op z’n tijd!

Wil je wel from scratch beginnen? Meng dan 375 gr (pasta)bloem type 00 met 1 zakje gedroogde gist en 1 ei. Zet het deeg na het kneden (zie recept) een uur weg in een met olie ingevette schaal, die je afdekt met een doek. En kijk voor de eigengemaakte pizzasaus hier.

Pizza Chicken Tzatziki (2 personen)

– 250 gr La Tua Farina mix voor focaccia en pizza;

– 250 ml lauwwarm water;

– 1 tl zout;

– 1 el olijfolie extra vergine;

– 1 kipfilet;

– 1 rode paprika;

– 1 courgette;

– 1 rode ui;

– 225 gr biologische pastsaus (bijv. arrabiata);

– 170 gr Griekse yoghurt;

– knoflookteen;

– komkommer;

– buffelmozzarella;

– 75 gr. Parmezaanse kaas;

– 1/2 el sambal;

– 1 el (pikante) kipkruiden of paprikapoeder;

– peper & zout;

– deegroller; en

– bakpapier.

Verwarm de oven voor op 225-250 gr.

Voor het deeg meng je in een grote kom meng de bloem (La Tua Farina of je eigengemaakte mengsel) met 1 el olijfolie en het zout. Voeg langzaam het lauwwarme water toe. Lekker blijven kneden tot het deeg glad en soepel is (ongeveer 5 min). Als het deeg wat droog is voeg je een beetje extra lauwwarm water toe. Is het deeg te sompig/nat voeg dan nog een beetje bloem toe. Let op! Beter te droog deeg, dan dat het deeg te sompig/nat is. Droog deeg is namelijk makkelijker goed te krijgen dan te sompig/nat deeg.

Snijd de kipfilet in zo kleine, hapbare stukjes. Marineer de kip met een beetje sambal en paprikapoeder en/of kipkruiden. Bak de kip in een koekenpan. Was de paprika en de courgette en snijd ze in dunne repen (gebruik voor je courgette een kaasschaaf of dunschiller). Pel en snijd ook de rode ui in dunne reepjes.

Schil de komkommer, snijd door de helft en verwijder met een lepeltje de binnenkant. Met een dunschiller of kaasschaaf maak je zo dun mogelijke halve maantjes. Pel en pers de knoflookteen uit. Meng de knoflook en de komkommer met de Griekse yoghurt en breng op smaak met peper & zout. Zo, dat is de snelle tzatziki!

Char en ik maakten niet 2 pizza’s, maar 1 hele grote die precies op de bakplaat paste. Rol het deeg met de deegroller (of bij gebrek daaraan met een volle fles bijv. wijn) zo dun mogelijk. Blijf tijdens het rollen het deeg draaien. Leg daarna het deeg op een met bakpapier bedekte bakplaat en zorg daarbij dat er nog een beetje meel aan de onderkant van de pizza zit.  Bestrijk het deeg met de tomatensaus en strooi er een beetje Parmezaanse kaas overheen. Wees niet zuunig met de tomatensaus er mag best een flinke laag op de pizza liggen.

20140216-095215.jpg

Zorg dat de oven zo heet (225-250 gr) mogelijk is.  Ik heb de bakplaat op de laagste mogelijke stand geplaatst, omdat anders de bodem niet hard genoeg werd. Schuif de pizza 10 minuten in de oven. Elke oven is anders, maar het gaat erom dat de onderkant al een beetje knapperig is.

Haal daarna de pizza uit de oven en beleg de pizza met de rode ui, courgette, paprika en gebakken kip. Daarna scheur je de mozzarella over de pizza en strooi je er nog lekker wat Parmezaanse kaas overheen. Plaats de pizza nu nog 10 á 15 min terug in de oven. Ook hier geldt blijf de pizza in de gaten houden!!

20140216-095148.jpg

Is de mozzarella gesmolten en de bodem heerlijke knapperig? Haal dan de pizza uit de oven en leg op elk bord een stuk pizza. Flinke schep van de tzatziki eroverheen en buon appetito!

20140216-095156.jpg