Terwijl Nik nog steeds lekker in Sri Lanka zit (PFFFF MEGA JALOERS), gaat hier gelukkig het zonnetje ook eindelijk een beetje schijnen! JIPPIE. Vandaag een “overgangssoepje” van winter naar lente. Een winterse pastinaak met daarbij de caroteen uit de wortels voor de eerste zonnestralen! Laat de lente maar komen…

Wortel- Pastinaaksoep (4 personen)

– 2 pastinaken;

– 4 wortels (of 1 grote winterpeen);

– rode ui;

– knoflookteen;

– groentebouillonblokje;

– 1 tl kerriepoeder;

– 1 tl kurkuma;

– 150 ml kookroom (light);

– snufje nootmuskaat;

– eventueel snufje paprikapoeder;

– peper & zout; en

– staafmixer/blender.

20140304-111203.jpg

Pel en snijd de rode ui en de knoflookteen in stukjes. Schil de wortelen en de pastinaak en snijd deze ook in stukken. Vergeet niet, het wordt allemaal gepureerd dus je mag grof snijden. Los het bouillonblokje op in een liter kokend water. In een pan verhit je een flinke scheut olijfolie en fruit hierin de rode ui, knoflook, kurkuma en kerriepoeder. Voeg na 4 min de pastinaak en de wortelen toe. Als laatste schenk je de bouillonwater erbij, totdat de groenten net onder water staan. Laat nu maar lekker, op half hoog vuur, pruttelen voor zeg 20 min.

20140304-111217.jpg

Na 20 min haal je de pan van het vuur en kan alles gepureerd worden. Voeg beetje bij beetje de bouillonwater toe, zodat het een mooie gladde soep wordt. Het kan best zijn dat je nog wat meer water moet toevoegen voor het gewenste resultaat. Als laatste mag de kookroom erbij. Snufje nootmuskaat en peper & zout bij de soep. Even proeven! Alles op smaak? Dan kan de soep terug op het vuur om de soep weer iets op te warmen.

Schenk de soep in grote kommen en strooi er eventueel nog een beetje paprikapoeder overheen. Niet alleen voor de smaak, maar ook voor de mooie kleurencombinatie. Eet de soep lekker met een stokbroodje en wat leftover tzatziki.

20140304-111244.jpg

20140304-111228.jpg