Salsa verde betekent eigenlijk niet meer dan een soort groene saus. Ik vind een salsa verde heerlijk, want het geeft net een extraatje aan het gerecht. Salsa verde wordt vaak gegeten bij vis of vlees, maar is net zo goed te combineren met kip dan wel aardappeltjes. Vaak gaat er door de salsa verde ook nog ansjovis. Alleen als ik iets echt NIET lekker vind is het ansjovis haha. Ben jij hier wel een grote fan van? Meng er dan lekker wat gehakte ansjovis doorheen.

Ik heb de salsa verde deze keer gegeten met lendebiefstuk, gebakken Roseval (aardappeltjes) en een tomatensla (met bosuitje, balsamico & beetje olijfolie (zie foto onderaan)). Eet de overgebleven salsa verde de volgende dag op een spelt- of zuurdesemstokbroodje met gegrilde groenten en feta. Of gebruik het door de couscous! Jummie…

Je kan  trouwens de salsa verde nog verder uitbreiden met koriander of kappertjes.

Salsa Verde

– bosje munt;

– bosje basilicum;

– bosje peterselie;

– 1 el mosterd;

– halve citroen;

– 1 el witte wijn azijn;

– olijfolie; en

– peper & zout.

20140306-102127.jpg

Het beste is als je alle verse kruiden met een scherp mes zo klein mogelijk hakt. Heb je daar even de kracht niet voor, gebruik dan lekker lui (net zoals ik) een hakmachine. Een kind kan de was doen, zo makkelijk is het maken van een salsa verde. Meng de fijngehakte peterselie, basilicum en munt met de mosterd en de witte wijn azijn. Flinke scheut olijfolie erbij en even goed roeren. Als laatste breng je de salsa verde op smaak met peper & zout.

20140306-102156.jpg

Gebruik de salsa verde royaal over jouw stuk vlees/vis/kip/aardappeltjes! Er bestaat niet zo iets als teveel salsa verde wat mij betreft. Enjoy…

20140306-102141.jpg

20140306-102057.jpg

20140306-102113.jpg