Kokoswater en watermeloen zijn twee van mijn favoriete dorstlessers tijdens de hittegolf die op dit moment in Nederland heerst. Het pakketje dat vorige week van Vita Coco op de deurmat belandde kwam als geroepen. Zoals jullie weten houd ik wel van een drankje (jaja, rijp voor de AA) en vond het een leuke uitdaging deze drie te mixen. Het is immers vrijdag en deze dag kan onmogelijk voorbij gaan zonder alcoholische versnapering. Wat is er dan fijner om dit alles te combineren in een frisse en ijskoude cocktail?

Coco & Watermelon (4 personen)

– watermeloen
– liter kokoswater (bijv. Vita Coco)
– limoen
– munt
– chilivlokken
– wodka

Schil de watermeloen en snijd in stukjes. Om er sap van te maken doe je de watermeloen in een blender of hakmachine. Meng het sap van de watermeloen met ongeveer 0,75 liter kokoswater, uiteraard kan je naar smaak meer toevoegen. Schenk een scheutje wodka in elk glas en vul aan met het watermeloen- & kokoswater. Takje munt, schijfje limoen en een paar chilivlokken erbij en de vrijmibo kan beginnen.

IMG_6028.JPG