Er zijn van die periodes dat ik geen letter op papier krijg. Onder de douche poppen de leukste onderwerpen naar boven, maar bij het openklappen van mijn laptop lijken ze verdwenen. Helaas is dat niet de oorzaak van de blijvende (?!?) zwangerschapsdementie! Het lijkt erop dat het gewoon even niet wil meewerken daar bovenin. Het was ook druk op werk, we hebben namelijk een mega gaaf doeboek gemaakt met Studio Freek, waar ik zó trots op ben. Ik kan niet wachten tot het doeboek in de winkels ligt! Daarbij stoppen de andere werkzaamheden natuurlijk ook niet. Kortom, druk druk druk!

Het koken gaat best wel goed alleen is het licht in de avond zo dramatisch dat er  eigenlijk alleen maar foto’s van het beginstadium op mijn telefoon staan. Zo heb ik een waanzinnig recept van een lekkere hele kip uit de oven met harissa, voordat deze de oven in ging. Misschien moet ik de kip toch alsnog posten alleen al omdat het zo goddelijk is, ondanks dat ik er maar één foto van heb. Wat vinden jullie?

Daarnaast blijft de eeuwigdurende battle met de overtollige (preggo)kilo’s onderwerp van de dag. Vorige week was het alle remmen los en dat betekent dat op maandag de strijd weer losbarst. Lees: knorrende maag, het regent, niks in huis behalve vieze dingen en zo geen zin in de soep van vanavond. Ik moest dus wel iets bedenken om de wedstrijd wat aangenamer te maken. En tadaaa daar was mijn zonneschijn van de gezondere granola. Het huis ruikt zo lekker en spontaan komen er weer langzaam wat letters op het scherm. Laat het buiten maar stormen en regenen, hier binnen is het al zomer!

Gezondere granola (500 gr)
– 75 ml agavesiroop of honing
– 250 gr omegamix of een andere pitten- en zadenmix (verkrijgbaar bij Holland & Barrett)
– 150 gr gemengde noten (ongebrand & ongezout, denk aan amandelen, pecannoten & walnoten)
– ½ el kaneel
– 30 gr geraspte kokos
– 50 gr rozijnen
– 5 el water

Verwarm de oven voor op 175 gr.

Bedek een bakplaat met een vel bakpapier. Leg hierop de omegamix en de gemengde noten. Hussel het geheel door elkaar samen met de kokos en de kaneel. Als laatste mag de siroop eroverheen en roer je het geheel nog even heen en weer. Druppel vlak voordat de granola de oven in gaat het water eroverheen.

Schuif daarna de bakplaat tussen de 20 en 30 min de oven in. Vergeet niet regelmatig te roeren!

Laat de granola afkoelen en roer de rozijnen er als laatste doorheen. Bewaar de granola in een weckpot.img_5426img_5427