De leukste tijd van het jaar voor kinderen is weer aangebroken. Zijn ze net aan de wintertijd gewend dan is daar de Sint en het bijbehorende schoenzetten, waardoor de klok weer langzaam terug schuift naar de gevreesde 6:00 uur. Nee hoor zonder dollen, ook al slaap ik zelf liever wat langer uit, ik kan me de spanning van vroeger nog zo goed herinneren. 

We merken nu thuis dat Sinterklaas voor Max echt een ding is geworden wat hij echt begrijpt. Er volgen discussies over Pieten die eigenlijk kinderen uit de buurt zijn en hulp Sinten, maar het geloof zit er helemaal in. Zelfs toen we de rol Sint cadeaupapier op tafel hadden liggen na een iets te leuk etentje, was het gelukkig Slodderpiet die de rol was vergeten.

Bram daarentegen maakt het eigenlijk dit jaar voor het eerst pas mee. Door onze vriendin Corrie was er vorig jaar geen Sint in het dorp te bekennen, maar gelukkig reed hij dit jaar wel een rondje door de buurt. Verkleed en wel en met gezonde spanning heeft hij Sint een boks gegeven. Gelukkig was Max erbij om hem aan de hand mee te nemen.

Bij ons mogen ze thuis nog steeds twee keer per week de schoen zetten op woensdag en zaterdag. Op woensdag krijgen ze iets kleiners, omdat Max donderdag ook naar school moet en op zaterdag iets groters waar ze dan nog zondag lekker mee kunnen spelen. Cadeau inspiratie wordt eigenlijk ieder jaar weer wat makkelijker, ook omdat de jongens toch steeds meer naar elkaar toegroeien. Dit jaar dus wat meer gezamenlijke en grotere cadeaus die ze hebben gekregen. Ik ben hier nog steeds groot voorstander van in plaats van al die kleine cadeaus.

Naast speelgoed heb ik het hele jaar door ook van alles verzameld, grotendeels in de uitverkoop. Voor Max, onze voetbalfan, heb ik regelmatig dingen gekocht bij o.a. Kruidvat van Ajax, maar ook de sale goed in de gaten gehouden en gewoon een maat groter gekocht. Daarnaast kijk ik vaak bij Action voor wat kleinere schoencadeaus van Lego en/of Playmobil. Ik vind het ook fijn dat je dan niet rond de feestdagen van die gigantische uitgaven hoeft te doen, maar het verspreid over het jaar.

Dan door naar het belangrijkste, de tips voor de komende feestdagen. Het zijn de wat grotere cadeaus, maar wel gegarandeerd succes voor allebei de jongens en niet voor even. Een aantal dingen kunnen straks zo door naar Philippa.

VTech Marble Rush knikkerbaan
Ieder jaar vragen de jongens wel iets van VTech en dat vind ik hartstikke leuk. Er zit meestal een leerzaam aspect aan, zoals nu deze knikkerbaan die ze zelf kunnen bouwen op verschillende manieren. Eenmaal gebouwd kunnen ze aan de slag en is het echt even oefenen om de knikkers er in 1 ronde doorheen te krijgen. De Marble Rush – Rocket Set Electronic M100E bestaat uit 75 verschillende onderdelen, waarmee ze zowel horizontaal als verticaal de knikkers kunnen lanceren. 

Coblo Blocks
Dit vind ik de uitvinding van het jaar, de magnetische blokken van Coblo Blocks. De jongens hadden ooit al eens een setje blokken gekregen, maar nu hebben ze allebei een nieuwe set erbij zodat het echte bouwen kan beginnen. Coblo Blocks maakt een ware opwachting in Nederland en steeds meer vriendjes zie ik ermee spelen. Allebei de jongens (5,5 en 3,5 jaar) zijn er uren zoet mee. Vooral het nabouwen uit het bijbehorende boekje is een groot succes.

Spookslot
Geen feestdag gaat voorbij zonder spel als cadeau. Spookslot vond ik vroeger als kind al geweldig en het is leuk om te zien dat de jongens er nu ook zo fanatiek mee spelen. Het leukste blijft natuurlijk wanneer het spook wordt gegooid op de dobbelsteen en de kogel in het spel komt. Het is wellicht voor de wat oudere kinderen, maar met een kleine aanpassing aan de spelregels vinden de Tholeboys het hartstikke leuk.

Freek Vonk
En natuurlijk moet ik ook even mijn eigen werk wat aandacht geven, want we hebben met Studio Freek weer zulke mooie dingen gemaakt. Wild van Freek heeft een waanzinnig stripboek uitgebracht, maar ook het laatste winterboek het Giga Griezel boek is super leerzaam. Daarnaast is er weer een nieuwe Freeks Wilde Avonturen – Rovers in de Rimboe uit en voor de jongste fans is er het geluidsboek over de kameleon Kamili die samen met Freek op zoek gaat naar bosolifanten.

En dan nog een aantal andere cadeaus die het altijd goed doen:

  • Het gepersonaliseerde boek van Mr. Starsky “Pak de Sterren” is hier thuis een groot succes, zo leren de kinderen al lezende dat iedereen zijn of haar dromen kan waarmaken.
  • De pyjama’s verkrijgbaar via Slaapkopje zijn allemaal te mooi om waar te zijn. Ook dit jaar hebben ze weer zulke leuke kerst/winter pyjama’s. Ook de jongens krijgen ze weer van de Sint.
  • Een knutseldoos van Little Creations is ook een mooi cadeau waar de kinderen zelf of met een beetje hulp mee aan de slag kunnen. Je kan kiezen uit verschillende boxen, zodat ze precies bij jouw kinderen passen.
  • Wat ook altijd een succes blijft zijn nieuwe schoenen, wij slagen altijd goed bij Omoda. Deze winter kozen we voor Timberland laarsjes voor Max, stoere gympen voor Bram en schattige schoentjes voor Pip. Zie de foto hierboven!
  • Voor Pip vind ik het nog wat lastig, maar ze wordt altijd heel vrolijk van Sophie de Giraf. Zelf vind ik de kraagjes van Idiot Du Village een top uitvinding, zeker nu met al dat kwijlen en de eerste hapjes ziet ze er toch nog prachtig uit. Ook Lilliputiens heeft in haar assortiment mooie cadeaus voor de jongere kinderen, die zoals Pip ontzettend op ontdekking uit zijn.

Als laatste blijf ik herhalen dat het supporter ook van lokale ondernemingen ontzettend belangrijk is. In Bussum hebben ze bij zowel Mio Meraki, als Cloffee Kids en Zus & Zo altijd ontzettend leuke cadeaus voor kinderen. Genoeg om de schoenen en zak mee te vullen.